Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Nicușor Dan a anunțat lansarea licitației pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului.

Anunțul a fost făcut cu ocazia conferinţei ”Cities of Tomorrow”, edilul recunoscând faptul că Bucureştiul are restanţe pe mediu.

Din păcate, Bucureştiul are restanţe care vin din trecut şi pe care trebuie să le adresăm cu prioritate fără să neglijăm tot ce înseamnă tehnologie şi oraş al viitorului”, a arătat primarul general al Bucureștiului.

Nicușor Dan a depus o solicitare privind acordul de administrare a Parcului Natural Văcăreşti de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate

În ceea ce priveşte strategia pentru un oraş verde, edilul a precizat că, săptămâna aceasta, va fi lansată o licitaţie pentru studiul care să fie bază pentru Planul Integrat pentru Calitatea Aerului.

Înainte de a elabora planul de măsuri prin care să îmbunătăţim calitatea aerului, avem nevoie de un studiu care să ne spună care sunt principalii poluatori, unde sunt ei, care este ponderea fiecăruia în poluarea aerului din Bucureşti. Am fi foarte fericiţi dacă, în urma acestui proces de achiziţie pe care îl vom lansa săptămâna asta, o firmă foarte serioasă, europeană, va face această analiză pentru Bucureşti”, a spus Nicusor Dan.

De asemenea, primarul a precizat că se arată optimist în privinţa faptului că Primăria Municipiului Bucureşti va obţine acordul de administrare a Parcului Natural Văcăreşti de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate, în baza depunerii unei solicitări în acest sens.

Pe chestiuni care ţin strict de calitatea aerului, vreau să menţionez faptul că am depus şi sunt foarte optimist că o să obţinem de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate administrarea Parcului Natural Văcăreşti, o uriaşă oportunitate pentru Bucureşti de mediu, dar şi turistică. Poate să devină un simbol al oraşului”, a adăugat edilul.

Finanţarea din PNRR rămâne punctul cheie pentru un București verde

Prin urmare, există un proiect care se numeşte ”Plămâni verzi pentru Bucureşti” şi care se traduce prin plantarea a sute de mii de arbori în zone care o permit. Arborii vor fi plantați inclusiv în alveolele de pe drumurile publice.

Concluzionând, primarul general al Bucureștiului a afirmat că anul 2021 a fost primul an în care nu s-a mai toaletat sălbatic în Bucureşti. În trecut, toaletarea se efectua în baza avizelor generale acordate de Primăria Generală. Prin urmare, administraţiile domeniului public ale sectoarelor le executau fără niciun fel de specialist.

Articolul precedentPersoane audiate de poliția din Vatra Dornei, după ce câțiva jurnaliști care filmau defrișările ilegale au fost bătuți
Articolul următorCongresul UDMR, presărat cu declarații spumoase
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time