Congresul UDMR, presărat cu declarații spumoase

Orban încearcă să-i recapete de partea lui pe cei de la UDMR, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că epoca „guvernelor căzute” s-a încheiat, iar Marcel Ciolacu amintește de „plăcuța suedeză”

Foto: Ziarul de Investigații

În aceste momente se desfășoară al 15-lea congres UDMR, prilej cu care politicienii de top ai momentului se desfășoară și ei toată splendoare, fiecare dintre aceștia „trăgând declarațiile pe propria turtă” și încercând să convingă: ba prin laude, ba prin critici, ba prin lingușiri. Printre vorbitorii de la congres s-au numărat premierul Florin Cîțu, președintele PNL și al Camerei Deputaților Ludovic Orban, însă și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban: „Mă bucur să fiu prezent azi aici pentru a transmite un mesaj de colaborare de parteneriat către UDMR”

Președintele PNL a încercat, pe o ultimă sută de metri, să-i reatragă pe cei de la UDMR de partea lui, lăudându-le devotamentul față de programul de guvernare. „UDMR a fost mai înțelept, are un congres mai liniștit la care nu are alegeri interne, celelalte două formațiuni – PNL și USRPLUS –  au două congrese competitive care sperăm să ajungă cât mai repede la un deznodământ democratic astfel încât să putem să punem punct acestei crize politice care ne face rău”.

Premierul Florin Cîțu i-a promis președintelui UDMR, partenerul său de coaliție, că are intenția de a „rupe ciclul” guvernelor căzute. Am auzit provocarea, dragă Hunor, vom sta la guvernare 4 ani de zile. Provocare acceptată! Vom rupe ciclul acesta al guvernelor care pică. Indiferent de negocieri, de dorințele celuilalt, este important ca la finalul zilei să știi că cel cu care discuți nu amenință, nu șantajează și nu-și ia jucăriile și pleacă acasă. UDMR este un partener pe care te poți baza, un partener cu care poți discuta”, a spus Florin Cîțu.

Prezent și el la congres, președintele PSD, Marcel Ciolacu a povestit cum, la un moment dat, a fost întrebat de un cetățean de etnie maghiară ce părere are despre plăcuțele de înmatriculare bilingve. „Încă am privilegiul de a mă adresa în limba română. Indiferent de limba în care vorbim astăzi, cel mai important este că toți suntem români și toți suntem creștini. În drum spre Congresul UDMR am oprit într-o benzinărie și un domn de acolo m-a întrebat ce părere am despre plăcuțele de înmatriculare bilingve. Am rămas puțin surprins, dar a rezistat PSD-ul cu plăcuța suedeză, nu văd de ce ar fi o problemă cu plăcuțele bilingve.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Persoane audiate de poliția din Vatra Dornei, după ce câțiva jurnaliști care filmau defrișările ilegale au fost bătuți

Articolul precedentNicușor Dan: ”Bucureştiul are restanţe pe mediu”
Articolul următorOvidiu Vizante și-a dat demisia de la CFR Călători
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.