Persoane audiate de poliția din Vatra Dornei, după ce câțiva jurnaliști care filmau defrișările ilegale au fost bătuți

Echipamentul şi toate înregistrările au fost distruse de atacatori, iar victimele și-au pierdut cunoștința până să ajungă la spital

Foto: Poliția Română (Facebook)

Un număr de cinci persoane sunt, în acest moment, audiate de poliţiştii din Vatra Dornei, după ce câțiva jurnaliști au fost bătuți în timp ce realizau un film documentar despre deșfrișările ilegale din zonă. Documentarul era menit să ajungă în spațiul internațional și să scoată în evidență marea corupție din România, pe fondul furtului de păduri.

„La sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei sunt deja cinci persoane care au fost implicate în altercaţia de aseară, care sunt supuse activităţilor procedurale, respectiv sunt audiate cu privire la eveniment. (…) Am constituit din oficiu dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere şi continuăm activităţile procedurale. Sperăm noi ca după efectuarea acestor audieri şi sub coordonarea procurorului de caz, bineînţeles şi cu administrarea celuilalt material probator pe care îl vom identifica în cadrul cercetărilor, să fie şi destule motive pentru a se dispune şi măsuri procesuale”, a spus astpzi, la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul şef Ionuţ Epureanu, citat de Agerpres.

„Regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna (jud. Suceava). Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au scris cei de la Greepeace România, pe Facebook, imediat după incidente.

Auzind despre aceste evenimente, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a reacționat de urgență: „În județul patronat de baronul liberal Flutur, mafia pădurilor terorizează oamenii și acționează ca un stat în stat! Infractorii au, probabil, garanția că sunt protejați de la cel mai înalt nivel, și dau în cap oricui îndrăznește să-i deranjeze. Iar colegul lui Flutur, ministrul Bode se face că nu vede agresiunile tot mai violente ale celor care taie sistematic pădurile țării.În guvernarea Cîțu, o gașcă fără scrupule a ajuns la putere pentru a se îmbogăți jefuind țara, în vreme ce românii care caută dreptatea sunt secerați fără milă de interlopi.Acesta este, azi, PNL: Marea Drujbă a lui Klaus Iohannis”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citește și: Iohannis a numit ambasadorii pentru Filipine, Uganda și Africa de Sud

Articolul precedentIohannis a numit ambasadorii pentru Filipine, Uganda și Africa de Sud
Articolul următorNicușor Dan: ”Bucureştiul are restanţe pe mediu”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.