Bolojan a redus personalul la jumătate și a constatat că proiectele merg mai departe fără probleme

„S-a dovedit că putem funcţiona cu 50% din personal, rămânem tot atâţia, plus două posturi”

Ilie Bolojan (Președinte CJ Bihor), Digi 24

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a demonstrat ceea ce alții doar au teoretizat până acum, și anume reducerea de personal în administrații. În mod deloc surprinzător, liberalul a constatat că proiectele pot funcționa și în acest fel, concluzia simplă fiind cea știută de toată lumea: în România există, în anumite sectoare, surplus de fucționari publici.

Ilie Bolojan: „Am făcut acum mai bine de 6 luni o reducere de 50% a personalului şi am constatat că toate proiectele începute de fosta administraţie au continuat”

Acesta a ținut să menționeze că, deși personajul s-a înjumătățit, nu au fost sincope, iar proiectele bune care au fost generate, de la drumurile judeţene cuprinse în PNDL, la cele pe fonduri europene, au fost continuate fără probleme. „De asemenea, am început proiecte câştigate şi neîncepute, cum e Cabana de la Vadu Crişului, podul de la Bulz sau alte lucrări. Am generat noi proiecte europene. Gândiţi-vă doar la centurile la care lucrăm, drumul expres Oradea – Arad, parteneriatele cu Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate pentru proiecte în zona montană”.

Cu toate astea, Ilie Bolojan s-a declarat conștient de faptul că în anumite sectoare se aplică situația inversă, fiind nevoie de angajați în plus. „Am generat noi proiecte, de la curăţenie, la gestionarea câinilor, la platformele pentru deşeuri mari, la parcurile industriale. Toate aceste lucrări necesită oameni noi şi la fiecare birou al Direcţiei Tehnice am propus înfiinţarea unui post de inginer debutant de drumuri sau construcţii civile. De asemenea, avem deficit la Compartimentul Fonduri Europene, acolo am propus suplimentarea cu două posturi”, a mai spus Ilie Bolojan”.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Am ajuns eu, președintele ciumei roșii, să le cer PNL-ului și USR-ului să introducă pe ordinea în Senat legea „Fără penali în funcții publice”

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Am ajuns eu, președintele ciumei roșii, să le cer PNL-ului și USR-ului să introducă pe ordinea în Senat legea „Fără penali în funcții publice”
Articolul următorVirgil Popescu explică de ce plafonarea prețurilor nu ar fi o opțiune
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.