Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, promite că femeile vor continua să aibă drepturi… dacă respectă regulile

„Vrem să dăm asigurări că nu vor exista discriminări faţă de femei, dar evident trebuie respectate regulile"

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor a declarat, în cursul zilei de astăzi, într-o conferinţă de presă susținută în capitala Afganistanului, că cel mai important lucru este că țara a fost eliberată de fostul regim. Mai mult, susține Mujahid, nu vor exista represalii îndreptate împotriva celor care au luptat contra talibanilor.

Zabihullah Mujahid: „Emiratul Islamic, după eliberarea naţiunii, nu se va răzbuna pe nimeni, nu purtăm ranchiună nimănui”

În plus, Zabihullah Mujahid a spus că este conștient că au existat perioade grele şi crize și că s-ar fi făcut multe greşeli în avantajul ocupanţilor. „Vrem să fim siguri că Afganistanul nu mai este un câmp de bătălie. Am iertat pe toată lumea, pe toţi cei care au luptat împotriva noastră. Nu mai vrem conflicte. De aceea, Emiratul Islamic nu mai are ostilităţi sau animozităţi cu cineva. Noi vrem să trăim paşnic şi nu vrem inamici interni sau externi”, a mai spus Zabihullah Mujahid

Acesta a ținut să asigure comunitatea internațională că, de acum înainte, talibanii vor înceta violențele: „Aş vrea să-i asigur pe vecinii noştri, pe ţările din regiune, că nu vom permite ca teritoriul nostru să fie folosit împotriva cuiva. Nu vrem să avem probleme cu comunitatea internaţională”, a mai spus acesta.

Femeile vor fi respectate dacă acestea respectă, la rândul lor, Sharia

„Surorile noastre au aceleaşi drepturi, vor putea beneficia de ele. Pot activa în diferite sectoare în baza regulilor, în educaţie, sănătate şi alte sectoare. Vor lucra cu noi, umăr la umăr, iar comunitatea internaţională, dacă este îngrijorată, vrem să dăm asigurări că nu vor exista discriminări faţă de femei, dar evident trebuie respectate regulile”, a mai spus purtătorul de cuvânt taliban, adăugând că „Nimeni nu vă va face rău, nimeni nu vă va bate la uşă”, cu referire la statele care s-au opus regimului taliban, îndelung criticat de comunitatea internațională.

Citește și: O fată de 16 ani a înjunghiat mortal un bărbat de 41 ani care a încercat să o violeze

Articolul precedentO fată de 16 ani a înjunghiat mortal un bărbat de 41 ani care a încercat să o violeze
Articolul următorDrumul Valea Doftanei-Săcele ar putea fi gata în 2023
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.