Credit foto: Observatorul Prahovean
Credit foto: Observatorul Prahovean

Amenzi venite din cer: un elicopter Mi-8/17 a survolat platoul Bucegi, pe durata zilei de duminică, 15 august.

Zonele vizate au fost Bolboci și Platoul Alpin, iar scopul a fost transmiterea către echipele de la sol unde sunt oamenii campați, unde există biciclete și dacă există persoane în afara traseelor marcate.

În urma informațiilor furnizate de piloți, echipele de la sol s-au deplasat în zona și au aplicat amenzi.

De facto: Românul e mare amator de grătare și manele în mijocul naturii

Până aici, totul simplu. Ideea unui elicopter care a survolat Carpații a stârnit, însă, nemulțumiri în rândul internauților. Nu în rândul turiștilor. Nu în rândul celor sancționați. Ci în rândul utilizatorilor de Facebook.

Partea legală: există 54 și legea 117. Ambele interzic deplasarea în afara traseelor marcate, camparea în parcuri naturale, grătarele sau muzica în locuri neautorizate.

Ce spun internauții: într-o postare de pe Facebook, oamenii precizează că, în afară de camparea în parcuri naturale, celelalte restricții sunt, la mintea oricui, niște imbecilitati, care nicăieri altundeva nu se aplică.

De asemenea, conform unui utilizator de Facebook, cele două legi, în loc să ofere cadrul legal de a îi amenda pe cei ce lasă gunoaie după ei în pădure, pun muzică sau fac grătar, le interzice tuturor cetățenilor unei țări libere, democratice, deplasarea liberă prin spațiul public.

Un elicopter a survolat și a împărțit amenzi: nu pentru defrișări ilegale, ci pentru bicicliști

Repet, un elicopter a survolat o zi întreagă un munte, ca să amendeze oameni ieșiți la iarbă verde, asta în țară în care „nu există resurse să identificăm hoții de lemne”, și în județul în care un primar a decis că e OK să dea aprobare să se construiască un complex imobiliar pe platoul Bucegi. Mulțumim, UDMR, pentru cel mai „mișto” ministru de mediu, ever.

Dacă am în lista pe oricine de la USR, poate va autosesizati să schimbați legile 54 și 117, asta așa, că iertare că ați cedat cel mai important minister de la noi la UDMR.

Felicitări fabricii de elicoptere IAR, mașinăria a zburat toată ziua, fără incidente, măcar atât…”, a precizat Andrei Brebuleț, pe contul de socializare.

Vânătoare de vrăjitoare: pe român nu-l educă decât amenda

Vânătoare: turiștii din Bucegi au fost observați cu elicopterul și sancționați, la sol, de jandarmii montani. Cu toate acestea, legea rămâne în nuanțe de gri, iar frumusețea justiției rămâne doar în ochii privitorului.

Politic sau nu, defrișările fac mai mult rău decât o banală manea. Just sau nu, mizeria lăsată de grătaragii dăunează la fel de mult ca drujba.

Dar, lăsând manelele, bicicletele și numele de Tanczos Barna, există și turiști rătăciți, care pot fi salvați cu elicopterul. Chit că vorbim de o rătăcire fizică sau una psihică, amenda rămâne, din păcate, unica soluție.

Articolul precedentMarea Britanie: poliția va analiza activitatea de pe rețelele sociale tuturor celor care solicită permis de port-armă
Articolul următorCazanciuc se revoltă: „Parlamentul nu e o anexă a Guvernului României”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.