Marea Britanie: poliția va analiza activitatea de pe rețelele sociale tuturor celor care solicită permis de port-armă

Decizia a fost luată în urma incidentului de joi când un bărbat de 22 ani a ucis cinci persoane cu o armă de foc. Bărbatul manifesta, încă de dinainte de tragedie, semne de depresie pe rețelele sociale, fiind, de asemenea, un mare susținător al filosofiei Incel

Foto: Pixabay.com

Poliția din Marea Britanie a anunțat că, de acum înainte, are de gând să verifice activitatea tuturor celor care solicită un permis de port-armă. Decizia vine în urma atacului armat întâmplat joi, în Plymouth, Marea Britanie.

Poliția din Marea Britanie, mult mai precaută acum, în urma incindentului

Incidentul de joi i-a obligat pe oficialii guvernului din Marea Britanie să fie un pic mai precauți atunci când vine vorba despre acordarea permisului de port-armă. Mai exact, un bărbat a ucis cinci persoane, iar în cele din urmă s-a sinucis. Tragicul eveniment s-a petrecut în localitatea Plymouth, din sud-vestul Angliei.

Dacă această decizie ar fi fost luată mai devreme, cel mai probabil că evenimentele ar fi luat o turnură diferită joi, întrucât Jake Davidson manifesta semne de depresie pe contul său de socializare (Facebook și YouTube), încă de dinainte să comită fapta. Mai mult, bărbatul era un susținător dedicat al mișcării Incel, o mișcare cu tendințe misogine, cunoscută pentru multiple acte de violență în Statele Unite ale Americii, și nu numai.

Important de menționat că acestuia îi fusese ridicat permisul port-armă în trecut din pricina unor accese de violență, ulterior fiindu-i restituit după mai multe luni de interdicție. Ceea ce, în mod evident, a fost o mare greșeală.

Jake Davidson (22 ani) și-a ucis mama cu o armă de foc, ca mai apoi să iasă din locuință și să ucidă alte patru persoane pe stradă, printre care și o fetiță de numai 3 ani, relatează AFP, citat de Digi24.

În cele din urmă, bărbatul s-a sinucis înainte de sosirea echipajelor de poliție din Marea Britanie.

Ulterior, oficialii britanici au decis revizuirea condițiilor pentru toți cei care solicită permis de port-armă, însă și ținerea sub supraveghere a conturilor acestora de pe rețelele sociale.

Citește și: MAE anunță finalizarea procedurilor pentru repatrierea ultimilor români aflați în Afganistan

Articolul precedentAUR vrea rectificarea bugetară în Parlament, nu prin OUG
Articolul următorUn elicopter a survolat platoul Bucegi: amenzi pentru grătarele făcute în păduri
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.