Mihai Tudose îl persiflează pe Florin Cîțu, probabil ca de la fost premier la fost premier, după ce acesta din urmă a analizat situația creșterii prețurilor la gaze și energie electrică și a ajuns la concluzia că… PSD este de vină.
Cîțu a scris pe Facebook care este opinia sa referitoare la acest subiect, drept este, fără atât de mult impact în like-uri și share-uri ca pe vremea în care era premier și mai și conducea cu mână forte PNL, iar Tudose a simțit nevoia să îi dea o replică în stilul său caracteristic.
Potrivit lui Florin Cîțu, legislația în vigoare a dus la o creștere a prețurilor „cu aproape 30%”, iar cel care trebuie să dea socoteală este președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Cu toate acestea, Mihai Tudose atrage atenția că, în mandatul său din vremea Guvernului PNL-USR-UDMR, Cîțu a luat decizii cel puțin îndoielnice și lasă să se înțeleagă că, de fapt, cel care trebuie să dea explicații este cel care deținea și încă deține portofoliul Energiei. În plus, Tudose insinuează că Florin Cîțu ar avea ceva probleme… de o anumită natură.
„Lumea văzută prin ochii lu’ Cîțu…
Printr-o postare care se vrea a fi devastatoare la adresa PSD, Cîțu (da, acel Cîțu) se arată indignat că PSD a crescut prețul la energie!!!
Trecând peste ridicolul situației, trecând peste faptul că el ca Prim-ministru a închis centrala de la Mintia, trecând peste faptul că Ministrul Energiei de atunci este și acum același Popescu-PNL, trecând peste faptul că el Cîțu urla peste tot că nu se poate interveni cu o schemă de plafonare a prețurilor și că acum spune că PSD s-a opus și el a vrut, trecând peste toate acestea și peste multe altele, rămâne totuși o întrebare: ce ne facem dacă ne întâlnim cu el pe stradă exact atunci când el aude voci?”, se întreabă, retoric, Mihai Tudose.
În rândurile care l-au făcut pe Mihai Tudose să aibă această reacție Florin Cîțu făcea o istorie a actelor normative apărute din momentul în care prețurile la energie și gaze au început să „o ia razna”, cu titlul „Aceasta este diferența”:
„Pe 4 octombrie 2021 am aprobat OUG 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece care a SCĂZUT prețul la gaze și energie electrică.
O spune negru pe alb INS. În comunicatul pentru Indicele Prețului de Consum. INS arată că prețul la gaze și energie electrică a SCĂZUT în februarie și martie. INS a calculat, în februarie și martie, prețul gazelor și al energiei electrice în baza OUG 118/2021.
PSD a criticat vehement ordonanța 119/2021 și nu a vrut să o prelungească și după luna martie 2022. A impus OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023.
Ordonanța PSD a intrat în vigoare la 1 aprilie 2022, iar prețul gazelor a CRESCUT în aprilie cu 26% și al energiei electrice cu 28%.
Marcel Ciolacu trebuie să le explice românilor de ce pe noua legislație prețurile la energie și gaze au crescut brusc cu aproape 30%”.
Nu ar fi pentru prima oară când Tudose comentează în acest stil. Cel puțin la adresa fostului premier și președinte PNL, despre care spunea, în urmă cu câteva luni că este… „penal internațional”.