Valul timpuriu de căldură ce a lovit mai multe regiuni din Franța au obligat autoritățile să ia măsuri drastice, informează Digi24.

Departamentul Girounde, unde se află Bordeaux, a interzis evenimentele publice în aer liber din cauza temperaturilor de peste 40 de grade Celsius. Mai mult, au fost interzise și evenimentele din spațiile închise unde nu există aer condiționat.

Vineri după-masă, toate spectacolele și adunările, inclusiv cele din 18 iunie dedicate Rezistenței franceze, au fost anulate.

Meteorologii trag un semnal de alarmă și recomandă cetățenilor să nu iasă din casă în mijlocul zilei. De asemenea, temperaturile ar urma să crească considerabil în acest weekend în multe regiuni din Franța.

„Toată lumea se confruntă în prezent cu un risc sanitar”

Măsuri de urgență au fost implementate în mai multe departamente sudice, acestea fiind plasate „în alertă roșie” din cauza valului de căldură ce a cuprins Franța, informează prim-ministrul Franței, Elisabeth Borne.

De asemenea, în ultimele zile, Franța s-a confruntat cu incendii grave de pădure, inclusiv în regiunea Lozere, unde au ars peste 70 de hectare.

În Spania, spre exemplu, termometrele au indicat valori de 43 de grade în unele zone, temperaturi ce nu au mai fost înregistrate din 1981. Mai mult, luna mai a fost cea mai fierbinte din ultimii 100 de ani.

Dacă în urmă cu un an, Grecia a înregistrat temperaturi record, anul acesta se luptă cu inundațiile în mai multe orașe.

Totodată,  Statele Unite au parte de incendii, caniculă și inundații. Printre cele mai cunoscute parcuri din lume, Parcul Yellowstone, a fost închis pentru prima dată în ultimii 34 de ani din cauza inundațiilor fără precedent, mii de oameni fiind nevoiți să-și evacueze casele luate de ape.

Citește și articolul: Temperaturile din India și Pakistan au depășit 45 de grade Celsius

Articolul precedentRăzboi, violență și abuz- Blestemul secolului XXI care a lovit milioane de oameni din întreaga lume
Articolul următorCristian Popescu Piedone: Vă iubesc pe toți cei care îmi sunteți aproape cu gândul! Vă iubesc pe toți cei care aveți inima bună și iubiți România oriunde vă aflați!
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.