Declic întoarce protestul împotriva USR PLUS

Declic atrage atenția asupra raportării slabe a cazurilor de infecții nosocomiale

Ioana Mihăilă (foto Facebook)

Cu toate că, la protestele împotriva OUG 13, comunitatea Declic a ajutat masiv, voluntar sau involuntar, la ascensiunea USR, astăzi lucrurile par să stea diferit. Tot astăzi, Declic anunță protest în fața Ministerului Sănătății, condus, în prezent, de un ministru USR PLUS, Ioana Mihăilă.

Declic atrage atenția asupra raportării slabe a cazurilor de infecții nosocomiale

Renate Weber susține că ar fi fost revocată pentru că i-ar fi împiedicat pe guvernanți să dea spitalelor private bani publici

Protestul ar urma să fie unul deosebit, așa cum ne-au obișnuit deja cei din comunitatea Declic. Împreună cu membrii Declic vor protesta, simbolic, doi acrobaţi pe picioroange. Pe hainele acestora vor fi imprimate bacterii. Astfel, aceștia vor defila prin faţa birourilor de la Ministerul Sănătăţii, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu gravitatea acestui tip de infecție, des întâlnit în spitalele românești.

Protestul Declic marchează șase luni de la depunerea petiției „Raportaţi infecţiile intraspitaliceşti”, la Ministerul Sănătății. Această petiție a fost semnată de un număr aproximativ de 20.000 de români. La finele protestului, documentul va fi depus din nou la minister.

În mare, comunitatea îi cere ministrului Ioana Mihăilă să ia măsuri în legătură cu această problemă gravă a sistemului sanitar românesc, iar un prim pas îl reprezintă raportarea corectă a cazurilor de infecții nosocomiale.

Articolul precedentRenate Weber susține că ar fi fost revocată pentru că i-ar fi împiedicat pe guvernanți să dea spitalelor private bani publici
Articolul următorMinistrul Justiției afirmă că respectă programul de guvernare și se felicită pentru asta: se fac angajări la DNA și posibil la DIICOT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.