Europarlamentarul Corina Crețu este noul Raportor pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene, adică fondul de 560 de miliarde de euro dedicat investițiilor publice și reformelor. În prezent, aceasta este membru în Comisia pentru control bugetar, Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia și Comisia pentru dezvoltare regională ca europarlamentar ales pe listele Pro România. Această din urmă comisie este și cea care a desemnat-o raportor.

Acest instrument este de o relevanță aparte pentru că are ca scop susținerea reformelor din Statele Membre pentru a atenua impactul economic și social al pandemiei. Fiecare Stat Membru va avea acces la acest instrument în baza planurilor de redresare prin intermediul cărora urmăresc să răspundă efectelor economice și sociale ale pandemiei – prin reforme și investiții publice.

Acest instrument este complementar mecanismului REACT-UE – care vizează acțiuni pe termen scurt, în timp ce Mecanismul de redresare și reziliență al UE va sprijini reformele și investițiile pe termen lung. Sper ca și România să depună toate eforturile pentru a beneficia cât mai mult de sumele puse la dispoziție prin acest mecanism, și anume 310 miliarde EUR în granturi și 250 miliarde EUR care vor fi acordate sub formă de împrumuturi”, a explicat europarlamentarul.

Articolul precedentPremierul Boris Johnson i-a îndemnat pe englezi să-și lase copiii să meargă la școală: ”Sunt în siguranță”… Așa să fie?
Articolul următorSpor de risc pentru cadrele medicale, pe perioada stării de alertă