Sursa: Facebook

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), comentează cea mai recentă apariție a lui Mircea Geoană în media, opinând că acesta a schimbat discursul din ultimul timp, care, pe alocuri, era nepotrivit pentru funcția pe care o deține.

Invitat la Europa FM, secretarul general adjunct NATO a abordat ieri mai multe teme, de la situatia războiului din Ucraina, la funcția sa și până la ipoteza unui candidat independent la prezidentiale.

În trecut, Pricopie l-a acuzat însă pe Geoană că folosește NATO pentru propriile avantaje politice în vederea unei candidaturi la prezidențiale, deși acesta din urmă a negat permanent că are planuri serioase. Momentan, Mircea Geoană se află într-un tur „inocent” de lansare a ultimei sale cărți – „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Iar în cea mai recentă declarație, Geoană a promis că, atunci când se va hotărî să candideze, o să facă acest lucru „explicit, oficial și neechivoc”. „Până atunci am o treabă de făcut la NATO și mi-o fac cu același entuziasm și energie cum mi-am făcut-o în ultimii 5 ani de zile”, a asigurat Mircea Geoană, neconvingător însă pentru rectorul SNSPA.

Am auzit că Mircea Geoană a vorbit (…) despre mai multe subiecte, inclusiv despre cum NU face politică – deşi face politică – din poziția de Secretar General Adjunct NATO, folosind sigla şi (posibil) resurse NATO.

Înţeleg că nu a mai spus nimic despre cât de bun este el şi nici despre cum a obținut postul de la NATO „pe persoană fizică”. De asemenea, se pare că nu a mai jignit pe nimeni, nu a mai atacat reprezentanții Statului Român, nu a mai catalogat politicienii de la Bucureşti „analfabeți”, ba chiar a fost apreciativ față de unii dintre ei. Cuvântul „lăcuste” nu a mai fost utilizat la adresa foştilor colegi din PSD.

Nu a mai spus că el este „alesul”, singurul aflat „de partea bună a istoriei” şi că acest lucru este deja stabilit de „partenerii strategici”, alimentând astfel retorica Rusiei. A vorbit despre unitate, deşi, cu numai câteva zile în urmă, prin vocabularul său nediplomatic, cultiva dezbinarea, la fel ca AUR!

Interesantă schimbare, în numai şapte zile. Să fie oare această recalibrare legată de faptul că a început să scadă cam brusc în sondaje?
De asemenea, pare că o abordare critică onestă, dar fermă, bazată pe evidențe, uneori ajută oamenii politici să-şi corecteze greşelile sau atitudinile arogante
”, a comentat Remus Pricopie pe Facebook ulterior emisiunii de la Europa FM, pe care a recunoscut că nu a ascultat-o integral.

Articolul precedentO avarie a dus la oprirea apei potabile în mai multe zone din orașul Constanța
Articolul următorPrimarul Popescu Piedone, singur în fața bucureștenilor, după ce contracandidații săi în alegeri au refuzat o dezbatere