Captură video NBC NewsCaptură video NBC News
Captură video NBC News

Un incendiu activ de 40 de zile în New Mexico a devenit, în cursul acestei săptămâni, cel mai mare din istoria acestui stat din sud-vestul SUA.

Localitatea unde au izbucnit flăcările este o mică staţiune de schi. Locuitorii de aici, dar și din mai multe aşezări din zonele montane situate la est de Santa Fe au fost evacuați.

Un incendiu cu numele de Hermits Peak Calf Canyon a devastat nu mai puțin de 121.000 de hectare din New Mexico

Alimentat de vântul care continuă să sufle cu intensitate, incendiul a mistuit o regiune cu o dimensiune care se apropie de cea a oraşului Los Angeles, distrugând sute de gospodării şi alte proprietăţi din Munţii Sangre de Cristo.

Denumit Hermits Peak Calf Canyon, acest incendiu a mistuit 121.000 de hectare, depăşind amploarea incendiului Whitewater Baldy din 2012, arată Radio Eco Natura.

Incendiul activ pe o suprafaţă cu o lungime de 72 km a debutat la data de 6 aprilie, după ce Serviciul Forestier al Statelor Unite (U.S. Forest Service) nu a reuşit să ţină sub control o aşa-zisă ardere controlată pentru prevenirea unor focare mai mari, notează Reuters.

Flăcările s-au propagat rapid prin pădurile pline de combustibil forestier şi interdicţii de exploatare forestieră în vigoare din anii 1990, conform biologilor

Schimbările climatice au condus la reducerea stratului de zăpadă şi la uscarea pădurilor, în timp ce o secetă ce persistă de 25 de ani a fragilizat arborii în faţa bolilor şi dăunătorilor, au adăugat ei.

Articolul precedentObiectivul Guvernului, obținerea independenței de aprovizionare faţă de gazul rusesc
Articolul următorVirgil Popescu, după scandalul din Parlament: „Condamn acest tip de comportament agresiv”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time