Băsescu nu crede în „marea relaxare”

Fostul președinte este de părere că nu putem crea discriminare: „cei vaccinați trebuie să fie egali cu cei ce și-au făcut test PCR și cel antigen”

Sursă foto: Facebook

Fostul președinte, actual europarlamentar al unui partid aflat în comă politică, Traian Băsescu, crede că ne-am relaxat pe neașteptate. „Aș spune că până și relaxarea am făcut-o praf”, a mai spus acesta. Relaxarea care a început în data de 15 mai, adică acea relaxare nepregătită, în opinia politicianului, ar fi generat nerespectarea distanțării, aglomerații, situație care, cel mai probabil, va duce la o întoarcere a ratei de infectare, a mai spus Băsescu, la România TV.

Până și relaxarea am greșit-o. 1 iunie era mai potrivit ca 15 mai. Vedeam efectele întoarcerii la școală a elevilor.

Traian Băsescu, la România TV

Traian Băsescu este de părere că e imposibil pentru un polițist care are responsabilități pe stradă să spună pe cine amendează și cine nu

Șoșoacă, „fenomenul” care-l face pe Vadim să se răsucească în mormânt

Mai mult acesta afirmă că nu există o logică clară a acestei relaxări, pe care fostul președinte o cataloghează ca fiind timpurie. „Chiar cred că a fost o relaxare nepregătită. În orice caz, orice carte, articol, a unui specialist, bariera reinfectărilor e fermă când avem peste 70% din populație e vaccinată”, a mai spus Băsescu, adăugând că atunci când vorbim despre comandamente, aceste aspecte ar avea impact asupra oamenilor „care mor sau nu”.

Noi nu putem crea discriminare, cei vaccinați trebuie să fie egali cu cei ce și-au făcut test PCR și cel antigen.

Traian Băsescu

În același interviu, Băsescu a vorbit inclusiv despre testele PCR care „după cum am văzut într-un articol medical într-o revistă franceză, costă doar 12 dolari, în Europa s-a ajuns și la sute”. Pandemia nu e privată, este de stat, este de părere acesta, menționând, de asemenea, că statele ar avea obligația să ia măsuri pentru ca cetățenii să fie egali în fața legii.

Articolul precedentGaza: încă 42 de civili pelestinieni uciși. Opt dintre aceștia sunt copii
Articolul următorOrban nu susține proiectul „O zi liberă pentru vaccinare”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.