Foto: Facebook

ANAF a publicat luni seara lista cu 187.230 de contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 de lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane de lei şi 232 milioane de lei. Pe primul loc este primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.
Din total, ANAF poate recupera la această dată aproximativ 2,3 miliarde de lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde de lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.
Pe primul loc este Sorin Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei şi candidat pentru un nou mandat, cu obligaţii fiscale necontestate de 232 milioane de lei, urmat de Florin Mateiu din oraşul Victoria cu obligaţii fiscale de 94 milioane de lei, însă contestate. George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoană are obligaţii de 3,9 milioane de lei.
Omul de afaceri Daniel Guzu figurează cu datorii de două milioane lei, contestate integral. Cristian Ţânţăreanu are şi el 2,7 milioane de lei obligaţii fiscale necontestate. Sunt publicate restantele din obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată, precum şi diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Articolul precedentPercheziţii la patronii magazinelor Auchan, Decathlon şi Leroy Merlin, bănuiţi de fraudă fiscală.
Articolul următorRemus Truică, „prinţul” şi Dan Andronic s-au trezit cu sechestru pe conturi, autoturisme, imobile şi terenuri