Nu numai în România milionarii sunt călcaţi de mascaţi. Familia franceză Mulliez, care deține lanţurile de magazine Decathlon, Auchan și Leroy Merlin, este bănuită de fraudă fiscală, astfel că mai multe sedii au fost percheziționate de inspectorii fiscali.
Mai multe sedii ale miliardarilor francezi au fost percheziţionate de inspectorii fiscali care cred că patronii ar fi încercat să scape de taxele mari din Hexagon prin înfiinţarea unor firme intermediare în Belgia, Olanda şi Luxemburg.
Presa locală relatează că investigaţia a fost începută după o plângere depusă chiar de un membru al familiei Mulliez, a cărei avere ajunge la 23 miliarde de euro. Creat în 1961, consorţiul cuprinde peste 50 de societăţi, are o jumătate de milion de angajaţi, 80 miliarde de euro cifră de afaceri şi este deţinut de 650 de membri ai familiei Mulliez, toţi milionari în euro.
Auchan România a deschis primul hipermarket în noiembrie 2006, în cartierul Titan din București. În prezent, Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri și o cifră de afaceri de un miliard de euro, ocupând locul trei în piață.
Decathlon a intrat în România în 2009, când a deschis magazinul din cartierul Militari din București. În prezent, compania are în România o rețea de 17 magazine, dintre care patru sunt în București. Cifra de afaceri a retailerului de echipamente sportive în România a ajuns anul trecut la circa 500 milioane de lei (112 milioane de euro), în creștere cu 60% față de 2014.
Retailerul de bricolaj Leroy Merlin este prezent pe piața românească din 2011, atunci când a deschis primul magazin în Chitila, judeţul Ilfov. În 2014, Leroy Merlin a preluat 15 magazine din România ale rețelei bauMax. În prezent, retailerul are 11 magazine pe piața locală.

Articolul precedentSechestru de trei miliarde de lei pe Rafinăria Petromidia. DIICOT urmăreşte penal 14 persoane care au calitatea de suspecţi în dosarul Rompetrol II
Articolul următorANAF a publicat lista marilor datornici la bugetul statului, pe persoană fizică. Primul pe listă, Robert Negoiţă