Premierul Florin Cîțu a făcut precizări cu privire la ratingul primit din partea Agenţiei de rating Standard & Poor’s, care a anunțat îmbunătăţirea perspectivei de la „negativ” la „stabil” aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută. „Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei rating-ului României operată de această agenţie din noiembrie 2013”, a transmis, vineri seară, Ministerul Finanţelor, Alexandru Nazare.

„Agenţia de rating Standard&Poor’s a păstrat ratingul de ţară, dar mult mai important, a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă. Eroii din economia românească, în această perioadă dificilă, sunt, din punctul meu de vedere, companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul. Piaţa liberală, cu premier liberal, au câştigat clar şi fără dubiu încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini”, a declarat Cîţu, în conferința de presă de sâmbătă.

A cerut încredere

Premierul a menționat că anul trecut, pe vremea când era doar ministru de Finanțe, a cerut românilor să îi acorde încredere, mai ales că România se afla în criza economică, dublată de criza sanitară, cea mai mare din ultima sută de ani.

„Aş vrea să mai anunţ o premieră astăzi, am reuşit să reducem deficitul bugetar, să avem venituri mai mari la buget, să stabilizăm economia, în condiţiile în care nu am mărit vreo taxă existentă. Anul trecut, ca ministru de Finanţe, într-un guvern liberal, am vorbit despre încredere şi am cerut să aveţi încredere în mine, că voi lua măsurile cele mai bune pentru revenirea rapidă a economiei. Aşa s-a întâmplat”, a completat Florin Cîțu.

Florin Cîțu crede în continuare în coaliția de guvernare

Articolul precedentCurtea de Apel Bucureşti a decis redeschiderea dosarului „10 august”
Articolul următorCristian Pârvulescu: „Criza din coaliție va fi una de durată, nu se va soluționa prea curând”