cristian rizea condamnat

Fotografia lui Cristian Rizea, zis ”Cristi Ferrari”, a fost postată pe site-ul Poliției Române, la secțiunea ”Urmăriri”, în condițiile în care fostul deputat a fost condamnat definitiv, în urmă cu o lună, de instanța supremă la patru ani și opt luni de închisoare.

Pe 19 martie 2019, la o zi după condamnare, Curtea de Apel București a emis mandat european de arestare pe numele fostului deputat Cristian Rizea, acesta fiind dat în urmărire internațională.

Pe 18 martie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pe fostul deputat Cristian Rizea. La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA, la rude, deoarece ar avea probleme cu banii, Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. „În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi”, precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

Articolul precedentDaniel Morar renunță la premiul GDS din 2011, ca o replică la premiul similar primit de Augustin Lazăr anul trecut. „Dânsul, personal, a rezistat. Însă Ministerul Public, statutul procurorilor, reputația acestora au devenit mai fragile ca oricând”
Articolul următorCălin Popescu Tăriceanu îi ia apărarea ministrului Justiției: ” Nu cred că Toader nu a făcut treabă”