Actual judecător al Curții Constituționale, Daniel Morar a întocmit o scrisoare adresată Grupului pentru Dialog Social, prin care anunță că renunță la premiul primit în urmă cu aproape 8 ani. Daniel Morar a făcut acest gest ca o replică la premiul similar primit de procurorul general Augustin Lazăr anul trecut. În scrisoarea citată de g4media.ro, Daniel Morar își explică decizia de a renunța la această distincție.

Surprinderea mea a fost cât se poate de mare atunci când am aflat că premiul G.D.S. pe anul 2018 a fost acordat acestuia, în pofida faptului că activitatea dânsului a presupus volens nolens, prin actele întocmite în dosarul disidentului anticomunist Iulius Filip, cauționarea regimului represiv. Din câte ne dăm seama, domnul Augustin Lazăr nu a fost un torționar, însă nu este nici un inocent. …înțeleg, dintr-o luare de poziție publică a unui membru G.D.S., că premiul îi este acordat domnului Augustin Lazăr pentru faptul că „a rezistat” ca nimeni altul în aceste vremuri. Da, dânsul, personal, a rezistat. Însă Ministerul Public, statutul procurorilor, reputația acestora au devenit mai fragile ca oricând în urma exercitării mandatului său. …dacă dorim să evaluăm corect lucrurile, consider că esențială nu este „rezistența” personală a domnului Augustin Lazăr, ci efectele pe care le-a generat această „rezistență” asupra Ministerului Public”, se arată în sursa citată.

Articolul precedentAdrian Severin rămâne cu sentința de 4 ani cu executare. Înalta Curte a respins ultima acțiune promovată de acesta
Articolul următorFotografia lui ”Cristi Ferrari”, pe site-ul Poliției Române, la secțiunea ”Urmăriri”