Radu Filipescu a anunțat oficial că părăsește Grupul pentru Dialog Social, unde este unul dintre membrii fondatori. Acesta a fost opozant și deținut politic al regimului dictatorial comunist, iar decizia sa de a părăsi GDS vine ca urmare a premiului acordat de Grup lui Augustin Lazăr.

Îmi pare rău, dar doresc să mă separ puțin de Grupul pentru Dialog Social, al cărui membru sunt de aproape 30 de ani. Îmi pare rău că nu am putut să fiu mai convingător în susținerea mea în cadrul dezbaterilor din GDS. Am considerat și susținut că domnul Augustin Lazar nu a fost un torționar, dar totuși a avut un rol în funcția de tânăr procuror care nu poate fi neglijat. Nu a fost un rol de decizie după părerea mea, în acele situații pentru deținuții politici deciziile fiind luate la București. Am susținut poziția nu foarte simplă de a nu se continua cu demersul de decernare a Premiului GDS către procurorul general Augustin Lazar. Ca urmare mă autosuspend din GDS. Cred că este importantă existența unei organizații de tipul GDS și poate în viitor voi solicita să revin”, scrie Radu Filipescu pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentSocial democrații decid în CEx soarta lui Tudorel Toader. Oprișan: „Nu este membru al Partidului Social Democrat”
Articolul următorTudorel Toader pierde sprijinul PSD