Sursa foto: Facebook - Alfred Laurențiu
Sursa foto: Facebook - Alfred Laurențiu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul Alfred Laurențiu a anunțat că în următoarea ședință de Guvern, coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR va propune o soluție prin care se va asigura plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale pentru români și firmele românești.

De asemenea, acesta a precizat că măsurile pe care Executivul le va lua vor avea un impact rezonabil asupra bugetului de stat, afirmând că toți cei care speculează prețurile vor fi supraimpozitați.

„Asta înseamnă că PSD și-a atins obiectivele pe care și le-a propus: protejarea cetățenilor și economiei, calmarea inflației provocată de prețurile din sectorul energetic. Așteptăm forma finală a proiectului de OUG, care va fi adoptată în următoarea ședință de guvern”, a scris senatorul social-democrat.

PSD sprijină populația și firmele românești

Totodată, acesta a mai precizat că printre obiectivele urgente ale PSD-ului sunt reglementările pentru oprirea creșterii prețurilor la carburanți și oprirea creșterii prețurilor la RCA.

„PSD va insista în Coaliție pentru o reglementare urgentă în aceste două sectoare”, a spus Alfred Laurențiu.

De asemenea, senatorul social-democrat a declarat că prin eliminarea cauzelor majore ale inflației ( energie, carburanți și RCA), se va stopa tendința de creștere a prețurilor la alimente.

Reamintim că ieri, 16 martie, senatorul a anunțat că ministrul PSD al Finanțelor a alocat 4 miliarde de euro firmelor românești prin Ordonanța de urgență care s-a aprobat în ședința de Guvern.

„Ordonanța de Urgență reglementează finanţarea programelor: IMM PROD – pentru industrializarea economiei, RURAL INVEST – pentru finanţarea afacerilor din mediul rural, GARANT CONSTRUCT – pentru sectorul construcţiilor și INNOVATION – pentru invenţii şi inovaţii”, a scris Alfred Laurențiu pe o rețea de socialiazare în urmă cu o zi.

De asemenea, liderul PSD Marcel Ciolacu a susținut că actuala coaliție de guvernare va discuta și o să găsească o soluție cu privire la prețul carburanților.

„Îmi menţin părerea că trebuie găsită o soluţie şi pe carburant, mai ales în actualul context când vedem că preţul petrolului totuşi a scăzut, nu a crescut”, a declarat Marcel Ciolacu.  

Totodată, acesta a mai precizat că Guvernul nu va accepta „prețuri crescute din pix, de la o oră la alta.”

„Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie! Specula și lăcomia acestor șarlatani care vor să facă rapid munți de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranșantă și dură din partea instituțiilor statului”, a declarat Ciolacu, potrivit evz.ro.

Articolul precedentLukașenko, mesaj clar pentru Zelenski: „Să semneze acordul cu Putin”
Articolul următorCum a pierdut Putin miliarde de dolari în câteva secunde. Eugen Tomac explică