Ce-i lipsește măgarului? Tichie de mărgăritar, spune o vorbă din popor, iar zicala pare să se potrivească de minune la Baia Mare. Primarul Cătălin Cherecheș „dă lovitura” cu o primisiune SF. Cu fonduri europene, vrea să aducă moneda virtuală în oraș, pentru ca cetățenii să plătească transportul public și, mai apoi, la magazine!

iLEU, moneda de schimb a băimărenilor

1,5 milioane de euro, bani europeni, costă proiectul, iar primarul Cătălin Cherecheș spune că l-a gândit pentru a-i motiva pe cetățeni să fie implicați în activitățile din comunitate, atât cele sociale, cât și de ecologizare.

Spre exemplu, dacă participă la o activitate de ecologizare, în funcție de timp, va beneficia de 3 iLEI. Acești 3 iLEI să zicem că valorează 50 de lei. Banii aceștia vor putea să îi folosească la plata transportului public, pentru plata taxelor și impozitelor locale, pentru plata canalizării, la intrarea la teatru sau la un meci de fotbal. Asta e filozofia pe baza căreia s-a creat moneda!

CĂTĂLIN CHERECHEȘ, PRIMARUL MUNICIPIULUI BAIA MARE

Ulterior, primarul spune că portofelul virtual al băimărenilor va putea fi folosit și în magazine, iar patronii să plătească cu criptomonedele dările către autorități. Mulți aseamănă deja „iLEU” cu ceva extraterestru!

Cu virtualele și cu tehnica, nu. Practica și pus mâna la muncă. Asta cu virtualul e nebunie, asta ne-a adus aici. Nu e minte sănătoasă. Aici e încă un pas de a face bani. Cineva stă în spate, mafioți, escroci. Eu nu mănânc monede virtuale, mănânc ceapă, cartofi.

SPUNE UN PENSIONAR

Nu am auzit de așa ceva. Era doar aia, „bitcom”. Nu prea am eu tare mare încredere în ele. Nu mă pricep la astea!

E PĂREREA UNEI LOCALNICE

Proiectul primăriei va fi implementat în următorii 3 ani.

VIACiprian Mocan
Articolul precedentTurcan: cumulul pensie-salariu nu va mai fi posibil decât în anumite situații
Articolul următorSuciu îi acuză pe liberali că „se pozează cu obiectivele finanțate de PSD”