Sursa: Captură video

Noua ambasadoare SUA în România, Kathleen Kavalec, vrea ca românii să fie scutiți de vize pentru a intra în America, explicând, pentru Digi24, ce ne stă încă „împotrivă”.

Potrivit acesteia, sunt anumite proceduri care trebuie urmate, cea mai importantă fiind aceea că legislația americană prevede că țările care doresc să adere la programul de scutire de vize trebuie să aibă o rată de refuz mai mică de 3%.

Într-o intervenție la postul TV Kathleen Kavalec a punctat că va milita pentru ca românii să fie scutiți de obligația de a obține vize pentru a călători în America subliniind că vede „toate condițiile în vigoare pentru a progresa în această problemă, cât sunt aici, pe durata mandatului meu”.

Este un subiect la care aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu oficialii români. De fapt, am început deja.

Există o serie clară de paşi, conform legislaţiei noastre, care trebuie urmaţi pentru ca o ţară să adere la programul de scutire de vize, iar ţările sunt acceptate mereu. Aşa că aş fi încântată dacă s-ar putea întâmpla acest lucru, să intre şi România în program, în timpul mandatului meu.

Sunt şi tipuri de acorduri administrative care trebuie semnate, la care vom lucra. Acestea includ aspecte legate de schimbul de informații, securitatea frontierelor, acele tipuri de acorduri care trebuie să fie aplicate, precum și analizarea a ceea ce numim rata de refuz, știți, numărul românilor cărora li se refuză vizele.

Există un prag în dreptul american care spune că trebuie să fie sub un anumit număr. Şi cred că acesta este un lucru pe care îl putem aborda împreună cu Guvernul român prin educaţie, ajutând oamenii să înţeleagă ce este necesar pentru o cerere de viză reuşită”, a precizat aceasta pentru sursa citată.

Kathleen Kavalec a prezentat scrisorile sale de acreditare preşedintelui României pe 14 februarie, moment din care a început debutul oficial al mandatului său în țara noastră. Diplomat de carieră, Kathleen Kavalec a depus jurământul în calitate de Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România pe 20 decembrie 2022.

Anterior, în perioada 2019-2022, doamna ambasador Kavalec a condus Misiunea OSCE în Bosnia şi Herţegovina. Înainte, a ocupat funcţia de Adjunct al Asistentului Secretarului de Stat în cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia (EUR) al Departamentului de Stat. Printre ţările în care şi-a desfăşurat activitatea diplomatică se numără Rusia, Ucraina, România şi Brazilia. În România a ocupat funcţia de ataşat cultural, în perioada 2005-2008.

Articolul precedentPercheziții în trei județe, la firme specializate în distribuirea de aparatură medicală și la câteva spitale
Articolul următorGabriela Firea cere PNL, USR și PMP să-i solicite demisia lui Nicușor Dan