Sursa foto: Romania TV

Agenția Națională de Integritate avertizează că a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate în cuantum total de 1.857.276,76 lei în cazul a trei persoane, din județele Constanța și Vâlcea, pentru care acestea au de dat explicații.

Instituția detaliază într-un comunicat despre cine este vorba și, mai ales, despre sumele pe care respectivii le au în conturi și nu se prea potrivesc cu veniturile încasate ca salarii, arătând totodată că au fost făcute toate demersurile înainte de verificări pentru ca cei vizați să prezinte documentele necesare, iar ulterior au fost sesizate autoritățile competente.

Dintre cele trei persoane, una singură nu mai este în activitate. Este vorba despre un fost comisar la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța. Concret, ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 205.262 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către fostul comisar Valeria Ghinea, urmarea fiind sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, „în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate”.

Același for superior, Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, a fost sesizat de ANI și în cazul directorului executiv al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei orașului Eforie. În cazul directorului Daniel Manea, diferența între averea dobândită și veniturile realizate ar fi de 1.337.528 lei, ceea ce ANI califică a fi nejustificat.

Un alt caz dezvăluit astăzi de Agenția Națională de Integritate este cel al lui Gheorghe Doru Epure, consilier în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Râmnicu Vâlcea/ Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea. Potrivit sursei citate, consilierul ITRSV
nu a putut justifica o diferență de 314.486,76 lei între averea dobândită și veniturile realizate, astfel că a fost sesizată „Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate”.

Articolul precedentCîțu susține că TVA de 5% la energie nu reprezintă o soluție
Articolul următorCiolacu îi acuză pe cei de la USR că au aruncat România în haos cu liberalizarea energiei