Foto: Ziare.com
Foto: Ziare.com

Florin Cîțu a declarat, joi, la Parlament, că TVA de 5% la energie ca măsură pentru perioada de după 1 aprilie nu reprezintă o soluție. Liderul PNL e de părere că e nevoie de un TVA generalizat.

De asemenea, fostul premier a vorbit și despre prelungirea prevederilor Ordonanței care se află acum în vigoare, precizând că o astfel de măsură va afecta bugetul de stat.

„De fiecare dată când prelungim, mai costă câteva miliarde bugetul. Trebuie să înţelegem atunci că la multe alte lucruri va trebui să renunţăm dacă mergem în această direcţie. Pentru termen mediu şi lung, dacă nu ne gândim la un plan clar de investiţii, sau un mod în care să creştem oferta (…) nu va funcţiona”, a declarat Cîțu, potrivit news.ro.

Cîțu: „Soluţiile finale vin de la Guvern”

Totodată, președintele PNL a mai declarat că Executivul va veni cu măsuri care să reducă presiunea de pe cetățeni, afirmând că nu doar facturile la energie reprezintă singura problemă pentru români.

„În contextul în care avem o creştere a dobânzilor, avem inflaţia generalizată crescută, soluţiile nu pot să fie punctuale, nu pot să fie doar pentru un anumit sector, aşa cum văd eu lucrurile. Trebuie să ne ocupăm de toată economia şi de toate soluţiile”, a explicat Florin Cîţu.

De asemenea, liderul liberalilor a afirmat că șocul inițial, pe care majoritatea românilor l-au simțit, a fost majorarea prețurilor la energie și gaze, precizând că e nevoie de o scădere a acestora.

„Asta trebuie să facă Guvernul, să găsească soluţii, iar eu vă spun, unele soluţii sunt temporare, pe termen scurt dar dacă nu luăm soluţii care să extindă capacitatea de producţie, oferta, nu vor scădea preţurile. Partea bună este că consumul de energie scade şi avem timp să găsim soluţii”, a mai spus președintele PNL.

Cîțu a comentat și declarația lui Ciolacu privind continuarea coaliției de guvernare și după 2024, acesta afirmând că liberalii au obiectivele lor și își doresc să fie la guvernare opt ani de zile.

„Eu le-am promis şi le-am spus colegilor că facem acest congres, şi una dintre promisiuni a fost aceea de a fi la guvernare opt ani de zile, deci şi noi avem obiectivele noastre, în primul rând să fim cel mai mare partid politic din România şi apoi să fim la guvernare opt ani de zile”, a concluzionat Florin Cîțu.

Mesaj ferm din partea producătorilor români: Plafonarea prețurilor duce la faliment. Cîțu: „Aşteptăm soluţiile de la Guvern”

Articolul precedentGabriela Firea: „Femeile au aceleași drepturi cu bărbații”
Articolul următorAveri nejustificate în cazul a trei funcționari publici: un director din Primăria Eforie trebuie să explice de unde are în cont peste un milion de lei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.