Sursa foto. Facebook
Sursa foto. Facebook

Florin Cîțu a declarat, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Federaţiei Agrostar, că plafonarea prețurilor ar reprezenta un drum sigur către faliment.

„Mi-au spus oamenii că deja preţurile sunt foarte mici, nu s-au schimbat preţurile de ani de zile şi dacă mai venim să plafonăm preţurile îi băgăm cu totul în faliment. Deja costurile le-au crescut, este ceea ce şi eu suspectam, că astfel de măsură ar veni exact în detrimentul producătorului român”, a spus Cîțu, potrivit news.ro.

De asemenea, președintele PNL a anunțat că Executivul a început discuțiile pentru a găsi o modalitate de a-i ajuta, prin stimularea producției interne, în condițiile unei economii de piață.

Cîțu: „Toţi vrem să avem produse de calitate”

„Vom vedea care sunt soluţiile concrete, am început discuţia, ca să nu mai avem tot felul de de subiecte care să fie acaparate politic. Vreau să găsim subiecte pragmatice”, a mai precizat Cîțu.

Totodată, fostul premier a susținut că românii sunt afectați direct de creșterea prețurilor la energie și gaze, motiv pentru care Guvernul i-a în calcul noi măsuri, din aprilie, pentru a ajuta românii și întreaga economie.

„Aşteptăm soluţiile de la Guvern, dacă sunt pentru perioada următoare, care sunt soluţiile şi cum putem să ajutăm economia, dar aici trebuie să fim atenţi, să nu facem mai mult rău, pentru că sunt unele soluţii pe care eu tot le văd aruncate în spaţiul public care după aceea vor distorsiona piaţa, în viitor, nu vor duce la investiţii. Trebuie să găsim acele soluţii care vor menţine investiţiile, să vină în România, să atragem investiţiile, nu să le eliminăm”, a concluzionat președintele PNL.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, producătorii de carne de porc și pasăre au anunțat că sunt în pragul falimentului, iar românii vor găsi în magazine doar carne de import.

Totodată, la începutul lunii, Florin Cîțu a spus că o plafonare a prețurilor va duce la o penurie, iar românii vor fi nevoiți să stea la cozi la fel ca în timpul comunismului. Cu toate acestea, liderul PSD Marcel Ciolacu e pentru o plafonare a prețurilor la alimentele de bază, dar numai după ce se rezolva criza din energie.

Orban, atac la Cîțu: „El a provocat criza economică”

Articolul precedentMarcel Ciolacu, după incendiul de la fabrica Taparo: „Sprijinul pentru firmele românești trebuie demonstrat prin fapte, nu doar prin vorbe”
Articolul următorMinistrul Agriculturii are în plan modernizarea sectorului agricol din țara noastră
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.