Foto: PS News

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va dezbate şi va întocmi un raport la proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Preşedintele Comisiei Juridice, Laura Vicol, a anunțat că proiectul privind desfiinţarea SIIJ va fi dezbătut joi, începând cu ora 10,00.

La dezbateri sunt invitaţi ministrul Justiţiei şi procurorul general.

Guvernul a aprobat, luni, legea pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţiei, conform anunțului purtătorului de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

„Cauzele aflate în curs de soluţionare la nivelul Secţiei se transmit pe cale administrativă, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin grija Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetelor competente potrivit art. 3, care continuă soluţionarea acestora”, potrivit legii de desfiinţarea a SIIJ

Cauzele soluţionate ale căror dosare se află în arhiva Secţiei se transmit pe cale administrativă în termen de 180 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin grija Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetelor competente.

DNA cere cu fermitate desființarea SIIJ și revenirea în aria de competență a procurorilor săi cercetarea magistraților suspectați de fapte de corupție.

Articolul precedentPrimarul Craiovei arată că Oltenia nu va avea spital prin PNRR: „Nu a existat metodologie, nu au existat criterii de eligibilitate, nu au lucrat specialiști la criterii sau la lista cu spitalele aprobate spre finanțare”
Articolul următorGabriela Firea: Nicușor Dan a reușit să blocheze și „Cartierul Justiției”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...