Sursa foto: Bugetul.ro

Cristian Ghinea a scris, pe o rețea de socializare, că ministrul Sănătății vrea să scape de construcția de spitale, precizând că în ultima perioadă este „foarte agitat.”

Fostul ministru al Fondurilor Europene îi acuză pe cei de la PSD că atunci „când aud de bani le fac ochii ca și maimuța la banane” și nu au în plan să  „treacă la treabă” pentru ridicarea spitalelor.

„Cum povesteam și ieri, ANDIS a fost soluția la întrebarea Comisiei: bine, vă dăm 1,7 miliarde să faceți spitale, dar cine le face? Evident, directorimea din Ministerul Sănătății este isterizată. Se face ANDIS, se face un concurs de selecție pentru manageri (da, e și asta în PNRR). Suferă directorii că rămân fără fotoliu”, a precizat reprezentantul USR.

Ghinea: „Cât de penibili pot fi în fața Comisiei?”

Totodată, acesta susține că Rafila a informat Comisia Europeană că nu vrea ANDIS la Ministerul Sănătății ci vrea să fie mutat la Secretariatul General al Guvernului, afirmând că o astfel de modificare „s-ar putea să ne coste.”

„Repet: ministrul Sănătății care are 1,7 miliarde euro pentru spitale și agenția la cheie vrea să scape de ea. Ministrul Sănătății nu vrea să se ocupe de construcția de spitale. V-am spus că e un puturos? (…) Rafila, nu fi puturos, fă spitale!”, a concluzionat fostul ministru al Fondurilor Europene.

Reamintim că în urmă cu o zi, Ghinea l-a acuzat pe Rafila că îi este „lene” să lucreze la operaţionalizarea agenţiei care ar trebui să construiască unitățile spitalicești şi să definitiveze lista de 25 de spitale din PNRR, afirmând că acesta este preocupat să cumpere televizoare la minister.

Replica ministrului Sănătății nu a întârziat să apară, Rafila precizând că limbajul reprezentantului USR lasă de dorit.

 „Nu vreau să intru în niciun fel de polemici, am fost surprins, cel puţin din partea domnului Ghinea, limbajul a lăsat de dorit. Nu ştiu de ce m-am gândit la chestiunea cu cei șapte ani de acasă, dar probabil că am făcut eu un exerciţiu prea intens de gândire în ceea ce îl priveşte pe domnul Ghinea”, a spus ministrul Sănătăţii în urmă cu o zi.

Rafila susține că limbajul lui Ghinea lasă de dorit: „M-am gândit la chestiunea cu cei şapte ani de acasă”

Articolul precedentÎn Norvegia au fost împușcați 9 din cei 80 de lupi care trăiesc în țară
Articolul următorSoluţie anti-poluare, în Iaşi: pădure de-a lungul râului care traversează oraşul
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.