Alexandru Rafila (captură video)

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat, miercuri, în briefingul de după ședința de Guvern, că acuzațiile aduse de Cristian Ghinea sunt nefondate, precizând că a fost surprins de reacția fostului ministru al Fondurilor Europene.

„Nu vreau să intru în niciun fel de polemici, am fost surprins, cel puţin din partea domnului Ghinea, limbajul a lăsat de dorit. Nu ştiu de ce m-am gândit la chestiunea cu cei șapte ani de acasă, dar probabil că am făcut eu un exerciţiu prea intens de gândire în ceea ce îl priveşte pe domnul Ghinea”, a spus ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

De asemenea, Rafila a clarificat și acuzațiile aduse de USR privind banii din PNRR pentru spitalele regionale, afirmând că acestea nu sunt finanțate prin acest program.  

Rafila, criticat de Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Ghinea l-a acuzat pe ministrul Sănătății cu îi este „lene” să lucreze la operaționalizarea agenției care ar trebui să construiască spitale, el fiind preocupat să cumpere televizoare pentru minister.

„Rafila, nu fi puturos, pune mâna şi fă spitale! PSD e încurcat de cele 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru construcţia de spitale. Se dau de ceasul morţii să găsească scuze şi să inventeze pretexte ca să nu le facă”, a scris pe o rețea de socializare fostul ministru al Fondurilor Europene.

De asemenea, și Vlad Voiculescu a precizat că pe „domnul Rafila „îl doare în cot” de proiectele din PNRR.

„M-am abținut luni de zile să comentez ipocriziile sau comentariile de consultant, nu de ministru, ale domnului Rafila. Ieri seară însă, medicul de laborator Rafila și fostul pastor Gâdea s-au trezit aruncând vorbe și ridicând sprâncene pensate despre fonduri europene și investiții în spitale”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul ministru al Sănătății.

Și Ioana Mihăilă a susținut că „Rafila pune cruce celor 25 de spitale din PNRR”, afirmând că „experții din PSD nu știu cu ce se mănâncă construcția de spitale.”

Reamintim că toate reacțiile celor de la USR vin în contextul în care Rafila a susținut, la Antena 3, că a fost descoperit un proiect în valoare de 5 milioane de euro, pentru care consultanța costă 25 de milioane de euro.

Ghinea: „Rafila, nu fi puturos, pune mâna și fă spitale!”

Articolul precedentMasca rămâne obligatorie în spațiile publice, închise sau comune
Articolul următorMarcel Ciolacu, după incendiul de la fabrica Taparo: „Sprijinul pentru firmele românești trebuie demonstrat prin fapte, nu doar prin vorbe”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.