Foto: DW

Austria a anunțat că va anula aproape toate restricţiile anti-COVID-19 pe 5 martie. Rămâne obligatorie purtarea măştii sanitare în anumite spaţii, a anunţat miercuri Guvernul de la Viena, citat de DPA.

Regula privind închiderea mai devreme a barurilor şi a restaurantelor a fost anulată, cluburile de noapte primesc permisiunea de a se redeschide, iar limitarea numărului de participanţi la evenimente ample a fost anulată, a anunţat cancelarul Karl Nehammer.

“Nu am învins încă pandemia”, a avertizat cancelarul austriac. Acesta a mai spus că situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit suficient de mult – mai ales în spitale – pentru a garanta această relaxare considerabilă a restricţiilor epidemiologice din viaţa publică.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a devenit obligatorie pentru populaţia adultă din Austria la începutul acestei luni – cea mai strictă măsură de acest tip adoptată în Europa.

În prezent, Austria are o rată de vaccinare cu cel puţin o doză de 76,2%, o rată de vaccinare cu schemă completă de 73,3% şi o rată de vaccinare cu doze “booster” de 55,6%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Articolul precedentAmenințare de la Kiev: Nu ne vom opri până când nu eliberăm teritoriile noastre 
Articolul următorPrimarul Craiovei arată că Oltenia nu va avea spital prin PNRR: „Nu a existat metodologie, nu au existat criterii de eligibilitate, nu au lucrat specialiști la criterii sau la lista cu spitalele aprobate spre finanțare”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...