Vama Veche, loc de tranzit pentru mărfurile contrafăcute venite din Turcia

Potrivit informațiilor, tot astăzi și tot în punctul de trecere al frontierei din Vama Veche, într-un alt autocar au fost găsite bijuterii în valoare de 25.000 lei.

Polițiștii de frontieră din din Vama Veche, județul Constanța au descoperit, într-un autocar care venea din Turcia, articole de încălțăminte sport în valoare de peste 28.000 lei contrafăcute, inscripționate cu numele unor mărci celebre, notează publicația locală constanțeană CTNews.ro.

Conform declarațiilor reprezentanților Gărzii de Coastă, în Punctul de Trecere a Frontierei un autocar sosit din Turcia a fost, în cursul zilei de astăzi, controlat de agenți, pentru ca ulterior să se descopere produsele contrafăcute.

„Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele unui pasager 188 articole de încălțăminte sport, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 59 de ani. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniență pentru bunurile transportate”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Constanța: o femeie a murit după ce a sărit de la etaj, în urma unui incendiu

Zi plină pentru ofițerii Gărzii de Coastă din Vama Veche

Potrivit sursei citate, tot astăzi și tot în punctul de trecere al frontierei din Vama Veche, într-un alt autocar au fost găsite bijuterii în valoare de 25.000 lei. Coincidența face ca acestea să fie găsite asupra unei femei care venea tot din Turcia. Bijuteriile au fost confiscate până la finalizarea anchetei, iar femeia a primit o amendă contravențională în valoare de 5.000 lei.

„Polițiștii de frontieră au descoperit asupra unei pasagere, ascunse în îmbrăcămintea acestei, 102 grame bijuterii din metal galben și 118 grame bijuterii din metal alb. Bijuteriile aparțineau unui cetățean român, de sex feminin, în vârstă de 49 de ani. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, fără a deține autorizație de comercializare sau documente de proveniență pentru bunurile transportate”, au mai precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Articolul precedentInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului, după validarea deputatului Tobă: „O ofensă la adresa memoriei miilor de victime”
Articolul următorTichia de mărgăritar a lui madam Clotilde …
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.