Florin Cîțu (captură video)

Florin Cîțu a declarat luni, la Parlament, că numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 reprezintă o problemă serioasă, precizând că susține în continuare introducerea certificatului vede.

Președintele PNL a spus că lipsa acestuia nu reprezintă altceva decât noi „costuri pentru companii și pentru stat.”

„Nu mai spun că, dacă aceste costuri vor creşte, e posibil să avem companii care îşi vor opri activitatea pentru că nu vor putea să funcţioneze. Oamenii aceia vor trebui să stea acasă. Deci, reprezintă un cost pentru economie şi pentru societate care nu este luat în calcul, pe lângă costul pe care îl avem cu energia”, a declarat Cîţu, relateză news.ro.

Cîțu: „Toată lumea încearcă să ignore acestă problemă”

Totodată, liderul liberalilor a menționat faptul că nu există un plan pentru a reduce numărul de persoane infectate și nici unul care să crească numărul de persoane imunizate împotriva coronavirusului. Mai mult, oficialul a spus că ignorarea acestei probleme va duce la un „cost foarte mare pentru economie”, iar coaliția trebuie să găsească o soluție cât mai repede.

Mai mult, el a declarat că dacă nu există susținere pentru implementarea certificatului verde, politicienii trebuie să își asume acest lucru.

De asemenea, liderul PNL a precizat că valul cinci al pandemiei trebuia gestionat altfel, deoarece bugetul de stat nu va putea susține costurile suplimentare pentru concedii medicale și pentru șomaj tehnic. Întrebat ce părere are despre declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a precizat că nu mai vede urgența certificatului verde, Cîțu a spus:

„Atunci înseamnă că resursele de la buget, se ştie deja de unde vin, pentru persoanele în concediu medical şi în şomaj tehnic şi nu trebuie să mai discutăm. Eu rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist să spun aşa, şi de om care se uită la modul în care este gestionată situaţia. Îmi aduc aminte că în vară, când erau zece mii de cazuri, eram atacaţi toată ziua, acum se pare că nu mai este o problemă”, a concluzionat Florin Cîţu.

Reamintim că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în urmă cu câteva zile că certificatul verde nu mai reprezintă o urgență. El a subliniat faptul că până la implementarea sa, numărul cazurilor de Covid-19 va scădea din nou.

Rafila nu mai vede certificatul verde ca o urgență după intrarea în noul val al pandemiei

Articolul precedentCastelul Peleș nu este scutit de datorii uriaşe: factura la încălzire, cu 80% mai mare față de cea anterioară
Articolul următor(Video) Patroana unui aprozar din Timișoara a donat trecătorilor toată marfa
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.