Lucian Romașcanu / Foto: Mediafax.ro

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a precizat că cei care au protestat în Piața Victoriei, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, vor avea mereu susținerea din partea ministerului. Mai mult, demnitarul a mai spus că ceea ce au semnalat la protest este „corect, grav și trebuie tratat cu prioritate.”

  „Sunteţi participanţi, prin vocaţie, la diversitatea formelor de expresie artistică şi pentru asta aveţi tot respectul şi toată susţinerea posibilă din partea Ministerului Culturii. Au fost doi ani grei, ani în care nu aţi beneficiat întotdeauna de dialogul dorit sau de sprijinul aşteptat. La final de noiembrie a început cel de al 31-lea (!) mandat al unui ministru al culturii, cu tot ce înseamnă acest lucru”, a precizat ministrul Culturii.

Romașcanu: „Sunt oricând disponibil pentru a vă asculta şi a vă prelua ideile ce pot fi implementate”

Totodată, ministrul a mai precizat că în 2021, bugetul alocat culturii a crescut cu 45%, buget ce „creează premize pentru fonduri alocate programelor prioritare, programelor ACCES şi de urgenţă, în mare majoritate destinate sectorului independent.” Mai mult, el a mai menționat că Executivul a pregătit aproape 150 de milioane de lei pentru debutul schemei de ajutor și continuarea ajutorului de șomaj care include și compensarea celor care nu au avut venituri din drepturi de autor.

De asemenea, Romașcanu a mai scris pe contul său de socializare că au fost alocați 2 milioane de lei pentru achiziția de artă contemporată și 1 milion de lei pentru achiziția de carte.

„Acestea sunt câteva dintre măsurile luate care sper că arată că #nusunteţiinvizibili şi sunt oricând disponibil pentru a vă asculta şi a vă prelua ideile ce pot fi implementate”, a concluzionat Romaşcanu.

Reamintim că în cadrul campaniei #NuSuntemInvizibili, sute de artiști și lucrători din domeniul cultural au protestat în fața Guvernului cu ocazia Zilei Naționale a Culturii. Ei au cerut măsuri compensatorii și un plan în care să își poată desfășura activitatea. Mai mult, manifestanții au susținut că Guvernul a uitat cu precădere de artiști, iar cultura românească a ajuns să fie abandonată de politicieni.

Artiștii și lucrătorii din industria spectacolelor ies în stradă

Articolul precedentSanctuarul de urşi din Zărneşti funcţionează din donaţii. Tanczos Barna ar colecţiona trofee, dar nu ar dona un cent
Articolul următorAlertă cu bombă în centrul Sibiului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.