ACTUALIZARE- Amenințarea cu bombă de pe strada 9 Mai s-a dovedit a fi falsă, iar polițiștii îl caută acum pe bărbatul care a sunat la 112 să anunțe amplasarea bombei.

STIREA INIȚIALĂ- Luni după-masă, o persoană  a sunat la 112 și a anunțat că pe strada 9 Mai din municipiul Sibiu a fost amplasată o bombă. La adresa indicată au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție și un câine antrenat pentru detectarea explozibililor. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu a solicitat prezența specialiștilor SRI pentru efectuarea controlului pirotehnic.

„În urma unui apel 112 prin care un cetăţean afirma că pe str. 9 Mai din municipiul Sibiu ar fi amplasată o bombă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu a dislocat de urgenţă la faţa locului mai multe echipaje din sistemul de ordine şi siguranţă publică şi poliţie rutieră, în vederea asigurării perimetrului zonei, evaluării riscurilor şi luării tuturor măsurilor pentru protejarea populaţiei”, a anunțat Poliţia Judeţeană Sibiu.

Alarma cu bombă în centrul orașului

Locul unde s-ar presupune că există bomba este situat în centrul municipiului Sibiu, la doar câteva sute de metri de Piața Mare, Biserica Evanghelică și Primărie. Oamenii legii încearcă acum să afle cine a făcut apelul și dacă amenințarea este adevărată.

Reamintim că în urmă cu cinci zile, în Timișoara, sute de elevi dintr-un liceu au fost evacuați în urma unui apel prin care s-a anunțat că în unitatea de învățământ a fost amplasată o bombă.

La fața locului a intervenit o echipă pirotehnică și mai multe echipaje de poliție. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă. Alerta a  fost declanșată de un tânăr de 15 ani, care a declarat că a vrut să facă o glumă.

La doar câteva ore, o altă amenințarea fost anunțată în incinta Iulius Mall. Apelul a venit din partea unei femei, iar în urma verificării, polițiștii au stabilit că a fost vorba tot de o alarmă falsă. Oamenii legii au luat decizia de a nu evacua centrul comercial.

În 2020, din totalul apelurilor înregistrate la 112, peste 311.000 (6,47%) au fost apeluri abuzive. O persoană din Olt a sunat de 9.544 ori, iar alte 44 au apelat numărul unic de urgență de cel puțin 1.000 de ori.

Două alerte cu bombă în Timișoara. Sute de persoane au fost evacuate

Articolul precedentMinistrul Culturii, mesaj către protestatari: „Tot ceea ce semnalaţi este corect”
Articolul următorLiderul AUR, despre Rareș Bogdan: „S-a îmbogățit pe seama românilor şi ne dă nouă acum lecții de moralitate”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.