Klaus Iohannis (captură video)

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este o decizie „destul de stranie.” De asemenea, șeful statului consideră că o astfel de hotărâre trebuie analizată mai în profunzime.

Totodată, Iohannis a mai spus că nu poate comenta deciziile CSM. „Nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, care potrivit Constituției este garantul independenței justiției. Cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune. Oricum, nu e definitivă, există calea Înaltei Curți care probabil va fi sesizată, după cum am înțeles din media, și care va reanaliza această chestiune”, a mai precizat președintele României, relatează g4media.ro

Cristi Danileț a fost exclus din magistratură pentru două clipuri postate pe Tik Tok

Reamintim că CSM a decis să îl excludă pe judecătorul Cristi Danileț din magistratură pentru că a postat pe rețelele sociale două clipuri în ipostaze personale: unul în care tunde un gard viu și altul în care exersează mișcări de karate.

Comisia Europeană a reacționat la decizia CSM, precizând că „asigurarea independenței judecătorilor este obligația statelor membre UE și un element – cheie al statului de drept.” De asemenea, Ambasada SUA la București s-a declarat „profund îngrijorată” după excluderea judecătorului clujean din magistratură.

Rareș Bogdan, vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) a spus în urmă cu câteva zile că motivul excluderii judecătorului este „o rușine.”

De asemenea, fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a criticat aspru excluderea lui Danileț din magistratură. El a precizat că CSM „ s-a acoperit de penibil”, iar „semințele plantate de PSD în legislatura trecută, de Comisia Iordache, își produc fructele acum.” „Deci acum, după ceva timp, vedem exact ce monstru au creat la momentul respectiv”, a mai precizat fostul ministru al Justiției.

Cristi Danileț a anunțat că va contesta decizia CSM. „Voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a spus judecătorul clujean.

Mai mult, el a mai menționat că imaginile în care apare pe Tik Tok nu au nicio legătură cu profesia.

„Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui”, a mai scris Cristi Danileț pe contul său de Facebook.

Ambasada SUA se declară „profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură

Articolul precedentMilioane de copii afgani, în pragul foametei
Articolul următorEducația de mediu devine materie din programa școlară
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.