Florin Roman, fostul ministru al Digitalizării, a declarat petru B1 TV că a fost ținta a două tipuri de atacuri: unul politic și unul al „forțelor oculte.” Liberalul îl acuză pe Dacian Cioloș că este „regizorul” atacului politic.
„În cazul meu au fost două tipuri de atacuri, cel politic, iar regizorul acestui atac politic la adresa mea – a şi recunoscut, de altfel, că a dorit să se împăuneze ca mare învingător, e domnul Cioloş”, a spus Roman.
În ceea ce privește atacul forțelor oculte, liberalul a menționat că a luat legătura cu instituțiile statului. „În celălalt plan, al forţelor oculte, le-am simţit, dar încă nu le pot defini, deşi am cerut sprijinul instituţiilor statului când am simţit că lucrurile scapă de sub control”, a declarat, miercuri seară, la B1 TV, Florin Roman.
Florin Roman: „Nu cred că problemele mele din CV au fost cele mai importante”
Mai mult, fostul ministru al Digitalizării a mai precizat că „forța ocultă” a dorit să îl înlăture de la guvernare deoarece a refuzat să accepte unele propuneri venite în perioada cât timp a fost ministru.
„În jurul acelei date (15 ianuarie 2022) urmează să se stabilească, în urma consultanţei pe care eu am dorit-o cu Banca Mondială, dar alţii au dorit-o să se facă în alt mod, să se stabilească soluţia de interconectare pe cloud-ul guvernamental şi partea de migrare, ceea ce înseamnă business de zeci de miliarde de euro în următorii ani pe partea de soluţii, echipamente şi furnizori de echipamente”, a mai spus liberalul, relatează news.ro.
De asemenea, Florin Roman a amintit că anumiți „furnizori abili” își vor plasa oamenii lor în zona serviciilor de achiziție. „Am avut şi eu curiozitatea să mă uit pe proceduri, sunt nişte caiete de sarcini făcute, din punctul meu de vedere, la comandă, aşa încât să existe un singur beneficiar pe acea piaţă”, a spus Roman.
Totodată, el a mai precizat că nu problemele din CV-ul său au fost importante și a îndemnat pe „cei care se ocupă de siguranța națională” să privească spre „zona de achiziții.”
„Dacă vă uitaţi în zona de achiziţii, nu cred că problemele mele din CV au fost cele mai importante. Cei care se ocupă de siguranţă naţională şi de cheltuirea banului public în aceste zone ar trebui să se uite. Sunt contracte de zeci sau sute de milioane de euro. Ca să înţelegem de ce miza e aşa mare pe aceste contracte”, a concluzionat fostul ministru.
Reamintim că Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Digitalizării după ce jurnaliștii de la Libertatea au demonstrat că și-a trecut în CV o diplomă inexistentă.
Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării