Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Poluarea masivă din India a dus la închiderea birourilor din capitala New Delhi, iar angajaţii sunt nevoiţi să lucreze de la domiciliu. Decizia aparţine Curţii Supreme, iar şcolile au fost, de asemenea, închise.

Aceasta a stabilit, în decursul săptămânii trecute, ca milioanele de angajaţi să lucreze de acasă, în încercarea de a reduce poluarea atmosferică periculoasă.

Ceaţa toxică din India a dus la suspendarea activităţilor şi la închiderea şcolilor

Demersul a venit după ce autorităţile din New Delhi, care se luptă să contracareze o ceaţă toxică de la începutul lunii noiembrie, au luat măsuri de urgenţă sâmbătă, dispunând închiderea şcolilor şi suspendarea activităţilor în construcţii timp de patru zile, precizează Radio Eco Natura.

Dispunem ca centrul şi statele regiunii capitalei naţionale să impună între timp munca de la domiciliu”, a declarat judecătorul care a condus un complet format din trei judecători care au analizat petiţia formulată de un locuitor al oraşului.

Instanţa a solicitat, de asemenea, măsuri urgente pentru a limitarea acţiunilor de incendiere a miriştilor în statele vecine Haryana, Punjab şi Uttar Pradesh. Este un obicei practicat de sute de mii de fermieri pentru curăţarea câmpurilor în vederea unui nou sezon de semănat, mai arată sursa citată.

Până în momentul de faţă, instanţa nu a stabilit un termen limită pentru adoptarea acestor măsuri de către autorităţi. Totuşi, problema poluării masive din India va fi abordată în cursul zilei de miercuri, 17 noiembrie.

Conform studiilor, un indice al calităţii aerului indica luni un nivel de 343 pe o scară de 500 în New Delhi. Este un rezultat al poluării şi al condiţiilor ”foarte proaste” ce pot provoca boli respiratorii în cazul expunerii prelungite.

Articolul precedentUngureanu (USR): „Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”
Articolul următorAmendamentul PNL privind testele gratuite a fost acceptat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time