Sursa foto: ProTV

Emanuel Ungureanu, deputat USR, e de părere că persoanele care refuză categoric vaccinarea și ajung la spital vor trebui să plătească. Membru în Comisia de Sănătate, Ungureanu a amintit că lupta împotriva pandemiei poate fi dusă doar împreună, nu separat. Mai mult, el e de părere că adevăratele persoane discriminate sunt cele cu boli cronice.

„În clipa în care o secţie de Terapie Intensivă se umple în proporţie de 70% cu pacienţi nevaccinaţi, cei care au nevoie de spital şi sunt vaccinaţi, dar sunt cu boli cronice brusc se trezesc discriminaţi de nevaccinaţii care refuză un tratament, din motive neînţelese, mă refer la vaccin (…)”, a spus Emanuel Ungureanu, relatează g4media.ro.

Certificatul verde s-a blocat, din nou, în Parlamentul României

Demnitarul nu s-a ferit să-l acuze pe liderul Partidului Național Liberal (PNL) pentru faptul că a blocat discuțiile în Parlament  privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. „Intervenţia domnului Cîţu a stricat tot. Aşa cum a stricat tot sau orice brumă de raţiune în deciziile în privinţa pandemiei”, a mai precizat deputatul USR.

Totodată, el e de părere că totul reprezintă un joc politic între PSD și PNL, într-o perioadă „catastrofală”. Ungureanu consideră că pacienții nevaccinați care ajung să fie internați la spital ar trebui să plătească. „Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”, e de părere Emanuel Ungureanu.

Legea certificatului verde a împărțit Parlamentul în două tabere

Nelu Tătaru, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, a declarat că s-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite și la stat, și în privat pentru certificatul verde la job. Mai mult, demnitarul a precizat că angajații nevaccinați vor beneficia de un număr de 10 teste. În ceea ce privește introducerea testului de anticorpi pentru eliberarea certificatului verde, Nelu Tătaru a spus că acesta nu este agreat.

George Simion, co-fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) consideră că legea certificatului verde este neconstituțională. Mai mult, el e de părere că parlamentarii care susțin legea sunt „criminali”

Reamintim că certificatul verde reprezintă o măsură de protecție la locul de muncă, iar legea este în vigoare în mai multe state din Uniunea Europeană.

Cum arată amendamentele la legea privind obligativitatea certificatului verde: obligații, sancțiuni și excepții

Articolul precedentPanourile publicitare, interzise în intersecții
Articolul următorPoluare masivă în India: milioane de angajaţi, forţaţi să lucreze de la dominicliu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.