Foto: HotNews
Foto: HotNews

Panourile cu reclame, existente în majoritatea insterecţiilor, devin interzise.

În cursul zilei de astăzi, 16 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă.

Camera reprezintă for decizional, deputaţii având un ultim cuvânt în ceea ce priveşte proiectul de lege.

În plus, devin interzise mai multe construcţii, excepţie făcând doar statuile şi monumentele din curbe şi în intersecţii.

Legea conform căreia panourile cu reclame devin interzise a fost adoptată în Parlament

Proiectul de lege modifică articolul 27 alineatul (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, astfel încât să fie interzisă amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă în curbe şi în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicaţie, în ampriză şi în zonele de siguranţă, precum şi pe suprafeţele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe şi în intersecţii, informează Agerpres.

Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă şi a construcţiilor, cu excepţia statuilor şi a monumentelor, în curbe şi în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicaţie, în ampriză şi în zonele de siguranţă, precum şi pe suprafeţele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe şi în intersecţii„, prevede textul adoptat.

În luna iunie, Primăria Sectorului 1 a demolat mai multe panouri publicitare amplasate ilegal pe domeniul public, printre care şi ale firmei patronului de la Nuba.

La acel moment, au fost desfiinţate 5 panouri publicitare cu fundație pentru că nu ar fi avut autorizație de construire. Trei dintre aceste panouri erau amplasate pe Calea Griviței și două pe bulevardul Ion Mihalache, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Articolul precedentLiderul PSD susține că nu i s-a propus funcția de prim-ministru
Articolul următorUngureanu (USR): „Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time