STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) a declarat, într-un comunicat trimis Mediafax, că în seara de sâmbătă ar fi fost înregistrate patru apeluri la serviciul special de urgență 112. Primul dintre aceste apeluri a aparținut unui angajat din cadrul Spitalului de Ugență din Piatra Neamț, care ar fi sunat la 112 la ora 18:46, adică la 11 minute de la începerea încediului în secția ATI. În cursul zilei de ieri, cei de la Antena 3 aduceau în discuție o ipoteză potrivit căreia primul apel ar fi fost făcut la 13 minute după.

Comunicatul STS

„În data de 14 noiembrie a.c., la Centrul 112 Neamț s-au înregistrat patru apeluri de urgență, primul fiind inițiat la ora 18:46 și preluat de operatorul STS al 112 în 4 secunde. Apelul a fost procesat și indexat, conform metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a fost transferat către ISU Neamț, Poliție, Ambulanță și Jandarmerie”, au transmis reprezentanții STS.

Managerul Spitalului Piatra Neamț acuză DSP de dezinformare

Reamintim că sâmbătă seară, în jurul orei 18:35, un incendiu de proporții a cuprins două saloane din cadrul secției ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în urma căruia și-au pierdut viața aproximativ 10 pacienți bolnavi de COVID-19 internați în cadrul secției.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentFlorin Cîțu, de la creșterea în V, la creșterea în W
Articolul următorPrima demisie după tragedia de la Piatra Neamț: managerul spitalului pleacă din funcție
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.