Vineri, 15 octombrie, liberalii au depus la Senat un proiect de lege prin care obligă toate cadrele medicale să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor. În caz contrar, medicii riscă să fie dați afară din sistem.

Cadrele medicale s-au revoltat față de propunerea liberală și au amenințat că-și vor da demisia, atât cele vaccinate, cât și cele nevaccinate. Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas, acuză guvernul demis, condus de Florin Cîțu că încalcă Constituția și Codul Muncii, iar medicii sunt hotărâți să iasă în stradă.

„Se uită la ce fac unii afară, să o facă în Italia, în Franța, dar la noi nu merge”, a spus președintele Federației Sanitas.

Medicii din toată țara sunt revoltați față de decizia Guvernului Cîțu

De asemenea, Leonard Bărăscu a mai precizat că în semn de solidaritate față de cadrele medicale care nu s-au vaccinat, cei vaccinați își vor depune demisia. Mai mult, Bărăscu susține că toată vina o are Guvernul, care nu a știut să gestioneze pandemia și nu a avut o prezentare adecvată cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

O să ieșim în stradă, asta este clar, vaccinați și nevaccinați. (…) Iar cei care nu s-au vaccinat preferă să-și dea demisia și mulți colegi vaccinați spun că își vor da și ei demisia, în semn de solidaritate. Și să vedem cine muncește. (…) Asta se întâmplă în plin val 4, când toată vara nu au făcut nimic, nu au adus un aparat. Ieși tu, ditamai premierul, și spui că ai făcut încă 4 paturi în atâtea luni de zile”, a mai precizat președintele Federației Sanitas, relatează ph-online.ro.

Pompierii, angajații caselor de asigurări de sănătate și cei ai DSP-urilor, obligați să se vaccineze

Cu toate acestea, Bărăscu e de părere că imunitatea dată de trecerea prin boală e mai puternică decât cea prin vaccinare. Aproape 5.000 de români s-au reinfectat cu COVID până pe data de 14 octombrie, având forme ușoare ale bolii. De asemenea, 29 de mii de persoane vaccinate cu prima doză au fost infectate cu noul coronavirus, dintre care 527 au decedat.

Conform proiectului legislativ propus în Senat, medicii sunt cei mai expuși la riscul de a se infecta cu COVID-19.

„Pacienții reprezintă cea mai vulnerabilă categorie în a dezvolta forme severe ale bolii, datele statistice, raportările zilnice demonstrând faptul că persoanele care prezintă afecțiuni sunt categoriile cele mai afectate, iar măsurile care trebuie avute în vedere pentru protejarea acestora trebuie să fie adoptate în regim de urgență”, se arată în proiectul legislativ.

Pe lângă medici, angajații caselor de asigurări de sănătate, a DSP-urilor și pompierii vor avea obligația să se vaccineze sau să se testeze pe bani proprii.

Trăim o criză a medicilor, continuată cu criza din cimitir: morții de Covid se îngroapă cu excavatorul

Articolul precedentPonta, despre votanții lui Iohannis: ”Sunt sado-masochiști”
Articolul următorUPDATE – Dezmințire Environ -Mafia deșeurilor a dat în „clocot”. Clanurile de rromi din Strehaia au „turnat” nume grele. Milioane de euro pentru milioane de tone reciclate FICTIV(I)
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.