Primarul unei localități din Gorj, trimis în judecată pentru că ar fi cerut bani pentru a face angajări

El este acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Primarul unei comune din județul Gorj a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a primit bani de la unele persoane pentru a le angaja la Primărie, potrivit g4media.ro.

Edilul mai este acuzat că ar fi intervenit la membrii comisiei de concurs, pentru a obţine subiectele şi rezolvarea acestora

Potrivit unui comunicat transmis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, procurorii au dispus trimiterea în judecată a primului comunei Albeni, aflat în arest preventiv. Acesta este acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Potrivit anchetatorilor, în luna august 2018, primarul a cerut de la martorul denunţător suma de 3.000 de euro pentru a-l angaja la Primăria comunei Albeni ca asistent medical comunitar, el primind banii înainte de organizarea concursului. El i-a spus că va interveni pe lângă comisia de examinare formată din subordonaţii săi, persoana respectivă fiind fost declarată admisă deşi obţinuse media finală de 5,61. 

Potrivit procurorilor,  în data de 21 iulie 2020, primarul ar fi pretins de la asistenţii medicali comunitari şi de la asistentul social din cadrul Primăriei Albeni, o sumă de bani, pentru a întocmi deciziile pentru acordarea stimulentului de risc şi a semna documentele înainte Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru finanţare, acesta primind o săptămână mai târziu suma de 2.000 de lei

  Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pe data de 1 decembrie 2020 primarul a pretins şi a primit suma de 12.000 de lei pentru a interveni pe lângă comisia de concurs pentru a-l declara admis pe bărbatul care i-a dat banii la concursul organizat pentru ocuparea postului de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei. Primarul a mai fost trimis în judecată deoarece în decembrie 2020 ar fi primit 3.500 de euro pentru a interveni pentru angajarea unei persoane în postul de şef Serviciu VSU în cadrul Primăriei Albeni, cerându-i secretarului comisiei de concurs să trimită subiectele şi rezolvarea acestora.

Potrivit procurorilor, primarul a procedat la fel pentru angajarea unei persoane în postul de consilier agricol, el primind atunci 5.500 de lei. Primarul a fost iniţiat arest la domiciliu, instanţa  înlocuind această măsură cu arestul preventiv prelungit succesiv în ultimele trei luni, până la dată de 21 septembrie.

Bărbat condamnat pentru evaziune fiscală, prins în portbagajul unei mașini la Vama Nădlac


Articolul precedentBărbat condamnat pentru evaziune fiscală, prins în portbagajul unei mașini la Vama Nădlac
Articolul următorAeroportul din Satu Mare va fi modernizat