Cătălin Drulă, despre AUR: „Nu poți să faci majorități doar cu oameni simpatici”

„Printre formațiunile care declară deschis că-l doresc (n.r. votul în două tururi) sunt și cei de la AUR. Asta înseamnă că dacă în momentul în care vine proiectul de lege la vot și votează și AUR, există o alianță? Nu.”, a încercat să explice Cătălin Drulă

Cătălin Drulă

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit despre condițiile în care coaliția de guvernare ar putea să renască, însă și despre legăturile partidului său cu AUR. Acesta a ținut să se delimiteze de zvonul potrivit căruia se pregătește o nouă alianță politică, cu toate că recunoaște că, în momentul de față, USR PLUS și AUR au foarte multe puncte în comun.

Cătălin Drulă crede că o refacere a ministerelor nu ar trebui să impună o renegociere a ministerelor

Fostul ministru al Transporturilor a sugerat, de asemenea, că, în primul rând, pentru ca legătura de prietenie dintre USR PLUS și PNL să fie refăcută, este nevoie ca premierul Florin Cîțu să dispară din peisaj, portofoliile ministerelor fiind mai puțin importante. „Păi, în momentul în care ești în coaliție, portofoliile unui Guvern trebuie asumate de partenerii din coaliție. PNL are portofolii extrem de importante, Ministerul Finanțelor, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Muncii. Sunt ministere de forță. Nu pot să aibă toate portofoliile din Guvern. Problema este premierul. Cred că putem continua în aceeași formulă, cu o anumită renegociere, într-adevăr, a reformelor pe care să le facem și cu niște asumări foarte clare, pentru că multe lucruri, inclusiv din programul de guvernare, au trenat”, explică Drulă.

Alianță USR PLUS – AUR?

Mai mult, acestaeste de părere că asocierea temporară cu AUR nu are cum să compromită imaginea USR PLUS. „Nu poți să faci majorități doar cu oameni simpatici”, a subliniat Cătălin Drulă.

Și cum toată lumea s-a declarat mirată de „noua prietenie” dintre USR PLUS și AUR, mai ales în contextul valorilor politice diametral opuse, Cătălin Drula a ținut să nege că, în acest moment, există o alianță între cele două partide. „Cred că profilul dumnealor a fost ridicat exact de PNL prin atacurile acestea la adresa USR, altfel ar fi rămas o procedură parlamentară. Haideți să vă dau alt exemplu: votul în două tururi, pe care noi îl dorim. Printre formațiunile care declară deschis că-l doresc sunt și cei de la AUR. Asta înseamnă că dacă în momentul în care vine proiectul de lege la vot și votează și AUR, există o alianță? Nu.”, a mai spus Cătălin Drulă.

Citește și: CCR dă un răgaz Guvernului Cîțu, până după Congresul PNL

Articolul precedentCseke Attila, legat de PNDL 3. „Fiecare UAT va avea prealocată finanțarea minimă pentru cel puțin un proiect eligibil”
Articolul următorOrban recidivează. Două dintre lovitură: fără mască și cu țigara aprinsă, la interior
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.