Starețul Atanasie Prodromitul acuză presa din România de fake news: „se vorbește de un număr de 1.000 de monahi infectați dar nici pe departe acest lucru

„Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate”, a scris acesta

Foto: preluare BBC

În urma știrii transmise de Digi24, în data de 15 septembrie 2021, starețul Atanasie Prodromitul acuză presa din România de fake news. Mai exact, publicația în cauză a postat un articol în care se vorbea despre un „focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1.000 de călugări infectați, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstriri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit”.

Atanasie Prodromitul a trimis un drept la replică în care declară că respectivul articol apărut în presă nu ar fi nimic altceva decât o minciună menită să dezinformeze.

„Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informații despre îmbolnăvirea în masă a călugărilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară și nu numai, ne contactează îngrijorați iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv. Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este una falsă”, a scris, în dezmințirea sa, Atanasie Prodromitul.

Sterețul a adăugat, de asemenea, că știrea ar fi fost preluată de pe un site care promoveaza vaccinarea, site care ar fi preluat, la rândul său, știrea de la „televiziunile anticreștine”, după cum s-a exprimat chiar acesta.

„Toti monahii romani cu care ne-am consultat dar și cei de alte naționalități au afirmat ca NIMENI nu este bolnav de Covid 19, nimeni nu se află internat la terapie intensiva și nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1.000 de monahi infectați dar nici de daparte acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% din părinți, ceea ce ar fi necredibi. Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate, nu prin intermediul panicii și al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori”, a mai transmis clericul, adăugând că „acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura”.

Citește și: Boc îl trimite pe Rafila să „cânte la altă masă”: „De grija noastră să nu moară”

Articolul precedentCorupție printre angajații Administrației Bazinale de Apă Banat, în frunte cu unul dintre directori
Articolul următorMarcel Ciolacu: „Am ajuns eu, președintele ciumei roșii, să le cer PNL-ului și USR-ului să introducă pe ordinea în Senat legea „Fără penali în funcții publice”