Dacian Cioloș se delimitează de discursurile anti-vacciniste ale AUR

„Nu împărtășim obiective și viziune politice, avem programe politice diferite”, iar demersul comun legat de moțiunea de cenzură, doar o procedură parlamentară

Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș a afirmat, la Digi 24, că se delimitează de discursurile anti-vacciniste ale celor de la AUR, care consideră că decizia guvernanților de a obliga participarea la evenimente publice pe baza certificatului verde digital (care înseamnă vaccinare, test negativ sau test anticorpi) reprezintă o formă gravă de discriminare și un atac la libertatea românilor.

De altfel, în opinia lui Cioloș demersul comun cu AUR, în vederea depunerii moțiunii de cenzură, este doar o procedură parlamentară și nimic mai mult.

„Nu suntem parteneri, nu avem niciun acord, nu avem nici obiective politice comune, nu am negociat nimic, nu împărtășim obiective și viziune politice, avem programe politice diferite. Nu avem în comun decât faptul că au semnat și cei de la AUR o moțiune de cenzură împotriva premierului Cîțu. Atât. Nu avem un proiect politic comun cu cei de la AUR, nu împărtășim viziuni politice cu ei. E pur și simplu o procedură administrativă în Parlament, atunci când vrei să depui o moțiune de cenzură ceri semnături parlamentarilor, indiferent de partid, pentru că tu ai o moțiune pe care ai prezentat-o și ceri semnături, se îndeplinește numărul de semnături, îndeplinești procedura parlamentară și punct”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

Cioloș: „Este problema lor, ei își asumă obiectivele lor politice și viziunea lor”

Mai mult, chiar Dacian Cioloș s-a aflat printre europarlamentari care au susținut ideea de certificat verde european. Cât privesc declarațiile publice pe care le fac parlamentarii AUR, Cioloș a precizat că nu împărtășește câtuși de puțin aceste idei.

„Este problema lor, ei își asumă obiectivele lor politice și viziunea lor, noi nu împărtășim așa ceva, nici cu ei așa cum nici cu PSD nu împărtășim multe lucruri. Este normal, fiecare partid are viziunea sa, o viziune pe care când ești în opoziție o exprimi în Parlament iar atunci când ești la putere o împărtășești printr-un program de guvernare”, a mai precizat Dacian Cioloș. De altfel, co-președintele USR PLUS nu îi consideră doar pe cei de la AUR „vinovați” de rata mică de vaccinare împotriva Covid, mult sub nivelul european, ci și pe mulți alții care au venit cu fake news legate de vaccin, „care au speriat oamenii, da, cred că au ocupat mult mai mult spațiu decât ocupă și au ocupat medicii și oamenii cu experiență care pot să explice cetățenilor lucruri despre vaccin”.

Intrarea în restaurant, condiționată, de asemenea, de certificatul verde

Articolul precedentVerde Ornamental sau cum se dau tunuri cu bani publici la CSM Ploiești!
Articolul următorMarea Britanie. Suspiciune de discriminare a românilor la intrarea în țară