Cinci parlamentari PSD – Aida Cristina Căruceru, Petre-Florin Manole, Şerban Nicolae, Beatrice Tudor și Daniel Zamfir, au depus ieri denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan, solicitând procurorilor anticorupție să îl cerceteze pe candidatul la Primăria Capitalei pentru şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii și spălare de bani. Plângerea care îl vizează pe candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei a fost obținută de News.ro și are la bază o înregistrare apărută în spațiul public, în care Nicușor Dan discută cu un reprezentant al primăriei Sector 4 despre demolarea unei clădiri. În plângere, parlamentarii PSD explică faptul că Nicușor Dan își folosea influența de deputat şi membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, dar și ca vicepreşedinte şi fondator al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în care a fost membru este iniţiatoare a numeroase demersuri în instanţă îndreptate împotriva autorităţilor statului, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a unor dezvoltatori imobiliari. În spatele acestor iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior să-şi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie. Presiunile puse asupra investitorilor prin folosirea acestui mecanism pot fi dovedite prin urmărirea cererilor de renunţare la judecată sau la anumite capete de cerere şi a sumelor primite cu titlu de donaţie. Chiar din declaraţiile de avere ale acestuia reiese că a primit sume importante cu titlu de donaţie (ex. 100.000 lei; 76.000 lei) de la persoane fizice şi juridice”, se arată în denunţul publicat de News.ro.

Publicația citată a consemnat și punctul de vedere a lui Nicușor Dan, care spune că nu a comis nimic ilegal: „Sunt acuzat că am apărat un interlop. Vreau să vă spun că niciodată, la miile de oameni, care au venit la noi pentru a-i apăra, nu am făcut investigaţii să ştim cine sunt oamenii care vin să ne ceară ajutorul, pentru că nu este obiectul de activitate al asociaţiei pe care am înfiinţat-o. Ne-am uitat doar dacă oamenii au dreptate sau nu au dreptate şi dacă aveau dreptate am încercat şi de multe ori am reuşit. Ştiţi că avem 175 de procese câştigate la «Salvaţi Bucureştiul» şi am reuşit să-i ajutăm. Se spune că acea clădire era oricum ilegală. Aşa cum am spus, clădirea în cauză avea o autorizaţie emisă de Primăria Sectorului 4 , în anul 2013 şi în orice sistem de drept din lumea civilizată, o autorizaţie de construire naşte un drept de proprietate. Doar sistemul comunist nu a respectat dreptul de proprietate şi, în acest caz, Primăria Sectorului 4 s-a comportat exact ca statul comunist”.

Articolul precedentBREAKING NEWS: Florea a angajat o firmă de curierat pentru a livra mita electorală de 100 de lei către cetățenii Sectorului 5
Articolul următorPonta, despre liberali: „La fel de răi, de hoți și de mincinoși. Lor nu le e frică, pe ei nu-i ia DNA-ul, lor nu li se fac dosare”