Ciolacu pune paie pe focul coaliției: „Mă întreb cum vor sta astăzi, la aceeași masă, 2 Dosare-Cîțu și Fără Penali în Funcție-Barna?”

„Realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA, iar eu am încredere în justiția din SUA”, s-a apărat premierul Florin Cîțu, în fața jurnaliștilor însă și a contestatarilor săi

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu / Captură video

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că premierul Florin Cîțu i-ar cam fi dispărut credibilitatea, după apariția celui de-al doilea dosar, în Statele Unite ale Americii. „Informațiile despre cel de-al doilea dosar din SUA al premierului Cîțu sunt de o gravitate fără precedent!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu: „Nu era de îndeajuns că a avut probleme cu alcoolul la volan, Florin Cîțu a țepuit și o bancă americană!”

Marcel Ciolacu s-a mai întrebat, de asemenea, „ce reper de moralitate mai poate fi pentru tineri și ce năpastă mai poate aduce asupra românilor, după ce deja a amanetat generații întregi, prin împrumuturi de zeci de miliarde de euro!”, sugerând că încrederea în premierul Florin Cîțu ar fi compromisă, după aflarea celor două vești.

„Mă întreb cum mai poate fi de încredere un astfel de om care a fugit de responsabilitatea propriilor decizii? Așa cum a țepuit o bancă americană și a dispărut, Florin Cîțu țepuiește astăzi toți românii prin datorii record făcute în numele lor (50% din PIB), înainte să dispară…din nou”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, subliniind că se întreabă cum vor sta Florin Cîțu și Dan Barna la aceeași masă, de vreme ce liderul USR PLUS susține inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice”.

Tot astăzi, premierul Cîțu a dat o serie de declarații de presă despre situația românilor aflați în Afganistan. La sfârșit, jurnaliștii l-au întrebat pe premier și despre cel de-al doilea dosar. „A fost prezentat în spațiul public un dosar în SUA. M-am informat și eu și este de fapt o decizie de respingere a unei sentiințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte ușor de găsit pentru oricine voia să mă găsească dacă era ceva. Realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA, iar eu am încredere în justiția din SUA”, a răspuns Cîțu.

Citește și: Florin Cîțu, un al doilea dosar din America

Articolul precedentClienții acuză restaurantele de pe litoral că ar „recicla” mâncarea
Articolul următorUSR PLUS cere liderilor lumii să nu rămână indiferenți situației din Afganistan
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.