Ludovic Orban

Aflat astăzi în Senat, premierul Ludovic Orban a vorbit despre legea carantinării, cea mult discutată, atât în spațiul public, cât și între membrii Parlamentului, creând rumoare și păreri contradictorii. În discursul său, Orban le-a cerut senatorilor să voteze legea, întrucât amânarea votului acesteia, ori refuzul unui vot pozitiv nu ar face decât să ducă la consecințe grave.

„Am ţinut să particip personal la dezbaterea din Comisia juridică de la Senat. Le-am transmis mesajul pe care am vrut să le transmit şi anume că este foarte important ca această lege să fie adoptată. Sper ca în urma dezbaterilor extrem de lungi au fost soluţionate, să zic, toate punctele divergente şi am încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului, urmând să curgă termenul de sesizare şi ulterior să fie promulgată de preşedintele României. Sigur, legea a fost modificată faţă de proiectul de lege pe care l-am depus, sigur că sunt puncte de vedere care nu coincid în totalitate. Forma din acest moment este totuşi o formă care ne permite să acţionăm eficient împotriva răspândirii virusului şi pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Am încredere că în cursul zilei de astăzi să avem legea care să ne permită să luăm cele mai bune decizii şi să avem la dispoziţie toate pârghiile pe care le au toate guvernele europene privitoare la combaterea pandemiei.”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, în același context, însă îndreptat atât spre senatori, cât și spre populație, premierul Ludovic Orban a mai declarat următoarele:

„Sistemul sanitar, așa cum ați văzut, este unul care e pregătit. Avem măsuri pentru a face față la orice situație, până la o anumită limită. Numărul de cazuri nu e distribut pe toate județele. (…) Legea 55 a prevăzut amenzile pentru nerespectarea legilor. Am dat amenzi deja. Există rapoarte. Sigur că cei care nu respectă regulile vor fi verificați de DSP”, a declarat premierul României, Ludovic Orban.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentNarciza Nedelcu, de la Cadastru, își ia zborul spre alte zări
Articolul următorPNL și PSD, aceeași… materie la Pitești. Viceprimarul PSD candidează pentru PNL
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.