Un consilier PNL îi scrie lui Clotilde Armand în franceză, poate așa pricepe

Dragoș Preda încearcă și în franceză

Dragoș Preda, consilier PNL al Sectorului 1, i-a transmis un mesaj edilului Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook. Ceea ce este inedit la această postare nu este, în mod deosebit, mesajul (care nu e nou), ci modul în care Preda s-a exprimat. Astfel, probabil pentru a fi înțeles mai bine, consilierul PNL a ales limba franceză, limba natală a primarului Clotilde Armand. „Madame la maire, je m’adresse à vous en tant que citoyen de 1er arrondissement, ancien conseiller du vice maire de la ville de Paris – Bernard Pignerol dans le mandat de Monsieur le Maire Bertrand Delanoë … ma adresez Dumneavoastră ca cetățean al sectorului 1, Vicepresedinte al PNL Sector 1 și fost consilier al Viceprimarului Bernard Pignerol in timpul mandatului Primarului Parisului Bertrand Delanoe”, i-a transmis consilierul PNL primarului Sectorului 1.

PNL Sector 1, acuzații grave: „Serviciul de salubritate este un serviciu vital pentru cetățeni”

Bucureștiul șobolanilor. Imagini video cu noua faună a Capitalei

Serviciul de salubritate este un serviciu vital pentru cetățeni, subliniază Dragoș Preda, în aceeași postare. „Vorbim de solutii inteligente, vorbim de solutii pentru cetățeni, vorbim de condiții de viața mai bune … acest serviciu NU TREBUIE NICIODATĂ INTRERUPT … exista organe de specialitate abilitate a fi sesizate pentru a rezolva legal aceasta situație : ANAF, GARDA DE MEDIU, CURTEA DE CONTURI etc. dar pana la sesizare și la închiderea dosarului acest serviciu trebuie asigurat FARA ÎNTRERUPERE”, a mai scris acesta, pe Facebook.

Mai mult, consilierul PNL aduce aminte și de comparația făcută de Clotilde Armand, între doua comunități diferite din punct de vedere al spațiului locativ și al numărului de locuitori, Sectorul 1 și Oradea, diferite, de asemenea, și din punct de vedere al densității populației, astfel că, în opinia consilierului PNL, o astfel de comparație ar fi total nepotrivită.

Ce spunea Clotilde Armand

Analiză costuri salubrizare: Sectorul 1 București vs. Oradea. Oradea și Sectorul 1 sunt UAT similare din România ca populație, buget, suprafață și nivel de dezvoltare. Comparativ cu Oradea, costul salubrizării în Sectorul 1 este necompetitiv. Prețul unitar al salubrizării stradale pe km² în Sectorul 1 este cu 1300% în plus față de Oradea. Prețul unitar pe metru cub pentru colectarea și transportul deșeurilor de la populație în Sectorul 1 este cu 266% mai mare decât în Oradea. Ponderea salubrizării stradale în bugetul local al Sectorului 1 (inclusiv cota aferentă de la PMB) este de 9,56%, față de numai 1,13% la Oradea. Aceste diferențe indică un comportament monopolist al operatorului delegat în Sectorul 1.

Clotilde Armand – comparație Sector 1-Oradea. Întreaga postare poate fi citită aici.

Articolul precedentCristina Prună, amenințată de Ciolacu cu plângere penală
Articolul următorPNL și USR a promis, UDMR s-a opus: alegerea primarilor rămâne într-un singur tur