Aflat de trei luni în arest preventiv, primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a trimis o nouă epistolă premierului Victor Ponta, căruia îi transmite că ”generalul Oprea are o viteză fantastică în a pune mâna pe PSD”, ajungând ”să şantajeze” acest partid şi ”să dea lecţii de moralitate”.
Într-un mesaj postat, marţi, pe Facebook, şi semnat ”echipa de comunicare”, Marian Vanghelie spune că ”procesul de confiscare a PSD continuă şi se intensifică”.
”În acest moment nu mai e vorba de doctrine şi ideologii, ci de cum salvăm România de oameni ca tine şi ca Generalul Oprea, de finii, naşii, rudele şi prietenii voştri, puşi în posturi cheie şi folosiţi permanent ca arme împotriva celor care îndrăznesc să se opună intereselor voastre. (…) Încă de când era şef al Corpului de Control al primului ministru, Victor Ponta, alături de Generalul Oprea şi o camarilă de aceeaşi teapă, se ocupa intens să distrugă lideri politici prin construirea de dosare false. Generalul Oprea are o viteză fantastică în a pune mâna pe PSD. Vedeţi fiefurile tradiţional social democrate şi ce s-a întâmplat cu ele. Aviz celor din zonele neatinse, încă! Să nu va treziţi cu nişte dosare, dacă nu faceţi frumos! Toate astea erau de aşteptat. Victor Ponta şi-a permis ca în timpul şedinţelor de partid să îşi declare intenţiile în ceea ce priveşte «strategia de reorganizare», prezentând un plan prin care îşi propunea ridicări în funcţie şi tăieri de capete: îndepărtarea Generalului Coldea, sacrificarea Procurorului Kovesi, numirea la conducerea SRI a Generalului Oprea şi a socrului lui la SIE”, susţine Vanghelie.
El mai susţine că Victor Ponta ”s-a folosit de noul Cod penal şi de noul Cod de procedură penală pentru a scăpa de nedoriţi”, iar acum vrea să modifice aceste coduri ”pentru a se proteja de justiţie împreună cu acoliţii săi, unul din ei fiind Dan Şova”.
”Victor Ponta se foloseşte de funcţiile aliaţilor lui: Oprea, Cazanciuc şi Niţu, pentru a crea noi dosare şi a scăpa de adversari. Dacă tot este «creaţia» Generalului Oprea, metodele sunt aceleaşi…. Când te foloseşti de partid în interes personal este una, dar când îţi vinzi ţara, al cărui premier eşti, este cu totul alt lucru. Într-una din şedinţele de BPN ale PSD, Victor Ponta îi ordona lui TituTitus Corlăţeannistrul de Externe din acea vreme, să îi aranjeze întâlniri bilaterale la Olimpiada de Iarnă ce a avut loc la Soci în 2014. În acel moment, aliaţii strategici europeni şi americani boicotau festivităţile de deschidere a olimpiadei, iar Ponta ocupă loc de cinste în tribună. În baza aceluiaşi principiu a fost şi la Baku. În alte şedinţe de BPN ale PSD tot Victor Ponta a fost acela care a menţionat de câteva ori bunele relaţii pe care le are cu China şi Rusia şi le propunea ca alternativă la relaţia cu Statele Unite. Într-o altă şedinţă de BPN a PSD, Dragnea s-a referit la faptul că Victor Ponta a pierdut alegerile din cauza că americanii au ordonat reţelei Facebook să îl susţină pe Iohannis. Victor Ponta a fost întru totul de acord cu Dragnea. Toate acestea dovedesc clar obsesia lui Ponta faţă de Rusia şi China, de zona euroasiatică. De ce să ne mai mirăm, atunci, de plecarea lui la Baku sau de multiplele vizite în China? Victor Ponta este disperat să vândă România pentru interesul lui imediat. În şedinţele de partid tăia şi spânzura. Păcat că a fost şi a rămas un laş şi, de câte ori este înfruntat, dă bir cu fugiţii. Ori pleacă în concediu, ori se duce la doctor…(…) În privinţa Generalului Oprea, ai ajuns la vorba mea (…) Şi iată că Generalul Oprea a ajuns să şantajeze Partidul Social Democrat şi să ne dea lecţii de moralitate”, mai scrie primarul suspendat al sectorului 5.

Articolul precedentCC discută pe 24 iunie noua sesizare a PNL în cazul Dan Şova
Articolul următorUn membru al trupei DJ Project şi fostul soţ al Brigittei Năstase, implicaţi într-un dosar de trafic de persoane